Nou mapa de control d'espècies exòtiques de fauna i flora de Catalunya

21/03/2019 - 08:01

Podreu localitzar en aquest mapa interactiu les diferens actuacions de control d'espècies exòtiques invasores de fauna i flora realitzades a Catalunya durant el període 2015-2018, comunicades al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori.

Els treballs de prevenció són bàsics en la lluita contra les espècies exòtiques invasores (EEI) perquè, sovint, les espècies ja naturalitzades i amb caràcter invasor són difícils d’eradicar. 

En aquest apartat es mostren alguns exemples més específics sobre les tasques que es realitzen i protocols específics de control.

Actualment a Catalunya, segons el Projecte Exocat, hi ha citades un total de 1.235 espècies exòtiques. D’aquestes, un total de 177 (el 14%) tenen un comportament invasor que provoca impactes considerables en els ecosistemes naturals, a d’altres espècies o a les activitats humanes i econòmiques.

Les espècies exòtiques invasores (EEI) són una de les principals causes de pèrdua de la biodiversitat.

Catalunya, degut a la seva localització, població i diversitat d’hàbitats i activitats és un dels territoris en el qual aquesta problemàtica és més acusada.  


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí