Nou jardí vertical a l’Escola Bressol Mag Maginet de Cornellà de Llobregat

Ajuntament de Cornellà

22/08/2022 - 11:08

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

La instal·lació d’un Jardí Vertical a l’accés de l’Escola Bressol Mag Maginet intenta resoldre aquesta situació aprofitant els criteris que regeixen Cornellà Natura: crear entorns més amables per a la ciutat a partir del verd, ser un element educatiu i ser una eina de sensibilització ambiental per a la població.
 

El jardí vertical com a recurs educatiu

La proposta pretén simular la forma en la que els infants s’apropen a la natura, endinsant-se i buscant entre les plantes, apartant les fulles (representades de forma clara i amb colors vius) descobrint una realitat que els sorprèn. La vegetació escollida és de colors diferents, amb mides de fulles diverses, textures i floracions desiguals, i és allà on radica la riquesa, la diversitat, l’aprenentatge per comparació, l’anàlisi i la reflexió.
 

El jardí vertical com a solució de millora ambiental

El jardí vertical permet ubicar 42 plantes/m2 en 10cm de gruix de paret. És a dir, que és un sistema que optimitza l’espai públic i/o privat aprofitant al màxim cada m2. D’aquesta manera s’incrementa la superfície de verd/m2 de la ciutat amb una densitat foliar elevada. A més aquest  tipus de solucions són compatibles amb tot tipus de jardineria tradicional, és a dir, amb la plantació d’arbres, parterres i jardineres. La idea és incrementar de forma creativa i que alhora aporti valor (a major nombre de fulles/m2 que realitzen la fotosíntesi, major és la captació de CO2).
 

El jardí vertical com a millora de l’entorn urbà

El jardí vertical suposa un punt d’atenció atesa la seva construcció singular. El fet de posar vegetació en vertical i que aquest tingui una funcionalitat (eductiva, ambiental,...) en l’entorn on s’ubica (escola bressol) fa guanyar protagonisme i crear un imaginari al voltant de l’escola especial. Alhora s’incrementa el patrimoni vegetal del municipi amb aquest nou jardí, que pot ser entès com a recurs natural on hi conviu flora i fauna (insectes beneficiosos, pol·linitzadors, etc.
 

El jardí vertical com a instrument per mitigar i adaptar-nos al canvi climàtic

Es calcula que el jardí vertical, un cop madur amb un cobriment del 100% de la superfície podrà estar atrapant uns 118kg/any, el que equival aproximadament al CO2 emès per un vehicle amb motor dièsel estàndard en recórrer més de 4.500 km. També, l’increment de la vegetació és un gran esmorteïdor de l’efecte illa de calor, derivat de l’augment de les temperatures a causa del canvi climàtic.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCornellà
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí