Nou jardí de papallones a Cerdanyola del Vallès

Font: AMB.cat

29/03/2017 - 10:03

El nou espai, construït per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, està dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, i que són indicadors d'una bona salut ambiental.

El diumenge 26 de març es va inaugurar el nou jardí de papallones del parc del Turonet  a Cerdanyola del Vallès amb un gran èxit d'assistència. Més de 250 persones van col·laborar en la plantació de prop de 800 plantes que ompliran el nou jardí de papallones.

El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, aquàtiques, de prat i d'horta) i una bassa, que proporcionen una gran diversitat d'olors i colors, així com diferents ritmes de floració. Tot plegat el converteix en un refugi per a diferents espècies d'insectes que compleixen importants funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues.

També s'hi ha instal·lat un hotel d'insectes. Es tracta d'una estructura que pot donar refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i algun petit mamífer. Per a ells és un lloc càlid on poden trobar materials que els faciliten l'estada durant l'hivern com, per exemple, troncs foradats, pedres, branquillons, fulles, testos o escorces, entre d'altres.

El jardí de papallones servirà com a espai educatiu i participatiu, on les escoles i els participants de la Jugatecambiental hi podran fer tant activitats de manteniment del jardí (tasques de l'hort, reposició de plantes...), com activitats de seguiment de la presència d'insectes, entre altres propostes educatives que s'oferiran.



 

Municipis: 
Vallès OccidentalCerdanyola

Relacionats

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Butlletí