Nissan cedeix un cotxe elèctric a l'Ajuntament de Figueres

Font: Ajuntament de Figueres
24/03/2013

Nissan ha cedit un Nissan LEAF, el vehicle 100% elèctric de la marca japonesa, a l'Ajuntament de Figueres. L'alcaldessa, Marta Felip, l'ha rebut -en un acte celebrat a la Rambla de la ciutat- de la ma de Javier Redondo, Director del Projecte Zero Emissions de Nissan Iberia.

Amb aquesta cessió, ambdues institucions manifesten la seva voluntat de promocionar i fomentar l'eficiència energètica i la millora del medi ambient a través de polítiques i iniciatives com la promoció de vehicles més eficients i menys contaminants, ja que els cotxes elèctrics tenen un paper fonamental en la millora de la qualitat de l'aire i la sostenibilitat del transport a les ciutats.

A través d'aquesta experiència, Figueres coneixerà de primera mà els avantatges de la tecnologia elèctrica, reforçant l'aposta de la ciutat per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. A més, es podran comprovar les condicions que es requereixen per a la progressiva introducció del cotxe elèctric al mercat català, com és la infraestructura de càrrega.

En el moment de l'entrega, Marta Felip ha destacat la importància que Figueres sigui un dels municipis escollits per Nissan per cedir aquest vehicle elèctric. I ha destacat ‘a Figueres apostem per l'energia verda i estem estretament vinculats a la utilització de vehicles elèctrics. Recordar que el 2009 ens vàrem convertir en la primera de l'estat en tenir un bus elèctric a la seva flota d'autobusos urbans, mesura que s'ha completat en els darrers anys en la compra de dues motocicletes elèctriques o, la utilització de bicicletes per part dels tècnics municipals per desplaçar-se per la ciutat'.

Redondo, per la seva part, ha afegit ‘és imprescindible el recolzament i el compromís dels sectors públics i privats per potenciar l'ús del cotxe elèctric entre la població. Col·laboracions com aquesta ens ajuden a fer pedagogia i a divulgar la importància de la mobilitat sostenible'.   

Objectiu: Crear una xarxa de càrrega ràpida
En aquest sentit, Nissan treballa a nivell mundial per a fomentar la conscienciació i la construcció de l'adequada infraestructura per als vehicles elèctrics. Des de maig de 2012, Nissan ha lliurat 600 carregadors ràpids per a cotxes elèctrics a diversos operadors a tota Europa. Aquestes unitats han estat desenvolupades per la companyia japonesa i compleixen els requisits de CHAdeMO. Els carregadors ràpids permeten carregar la bateria en un 80% en només 30 minuts, mentre que els estàndards requereixen entre 4 i 8 hores.

A Espanya s'instal·laran un total de 30 punts de càrrega ràpida amb el gestor de càrrega IBIL, un dels quals està previst que sigui a Girona. L'objectiu de Nissan és utilitzar aquests nous punts de càrrega ràpida, estratègicament situats, per a crear l'embrió d'una futura xarxa nacional de càrrega ràpida que ampliï l'abast i la flexibilitat d'ús dels vehicles elèctrics.

Cal destacar que el principal avantatge del vehicle elèctric és la total absència d'emissions de CO2, òxid nitrós, i partícules que es generen en la conducció de vehicles amb motors de combustió interna. La possibilitat de generar electricitat a partir d'energies renovables augmenta encara més la sostenibilitat en la forma de conducció.

D'altra banda, el seu funcionament silenciós i una autonomia de 175 km el converteixen en el vehicle idoni per als desplaçaments diaris a les ciutats. Potser per això, a part de l'estalvi en combustible, uns 1.500 euros anuals, el volum de vendes del Nissan LEAF ja supera les 50.000 unitats, situant-se com el cotxe elèctric més venut a tot el món.

Municipis: 
Alt EmpordàFigueres

Relacionats

Article

Al Zoo de Barcelona hi ha una població d'eriçó fosc que es va començar a estudiar el 2007, gràcies a la iniciativa de les persones que treballem al Zoo. Ara s'alliberen nous exemplars per enriquir-la. A les instal·lacions del zoo també es fan tasques d'educació ambiental, es supervisen episodis de reproducció i es fan estudis de conducta i interaccions entre l'eriçó fosc i l’eriçó clar.

Article
Els esculls artificials construïts el 2003 han permès al Zoo de Barcelona preservar la biodiversitat del fons marí amb més de 300 espècies

El Parc dels Esculls, creat l’any 2003 davant les platges de la ciutat de Barcelona, recupera la biodiversitat marina i la qualitat dels fons marins del front litoral. La instal·lació, que simula els espais rocosos naturals del mar, s’ha convertit en llar de més de tres-centes espècies d’algues, invertebrats i peixos.

Article

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

Butlletí