Neix l'Espai Agrari Baixa Tordera

28/10/2022 - 08:43

Els ajuntaments de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes han signat l'acta fundacional que constata l'acord de constitució de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera.

L'alcaldessa, Sònia Viñolas, ha rubricat, juntament amb la resta d'alcaldes i les cooperatives agràries de Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, el document de la constitució de l'associació Espai Agrari de la Baixa Tordera com a municipi-soci fundador. L'associació Espai Agrari de la Baixa Tordera té com a objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país. L'acte de signatura s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament de Palafolls. 

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera és un projecte mancomunat i promogut conjuntament amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país.

El novembre de 2017 els municipis de Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Blanes, van signar la Carta per a la gestió i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar el 13 de maig de 2021 els estatuts que regulen les finalitats i els objectius, així com el funcionament de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera. El 17 de juny de l'any passat els ajuntaments de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes van constituir i presentar en un acte celebrat al Molí d’en Puigvert de Palafolls l’ens gestor de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

El ple municipal va aprovar el passat mes de juliol amb el vot a favor de tots els grups municipals la constitució de l'Associació de Municipis de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, juntament amb Palafolls, Tordera, Blanes i Santa Susanna. Aquesta aprovació és l'oficialització de la creació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, que va començar a treballar ara fa un any. Avui s'ha signat l'acta fundacional amb la qual es constitueix l'associació i s'han ratificat els estatuts aprovats pels respectius plens municipals de cada municipi-soci fundador. La seu social de l'associació és l'Ajuntament de Palafolls.

La Baixa Tordera és una de les zones més fèrtils de Catalunya: la plana baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor i les platges de la Selva i l’Alt Maresme.

Els representants de l'Ajuntament de Malgrat de Mar en els òrgans de govern de l'Associació de Municipis de l'Espai Agrari són l'alcaldessa, Sònia Viñolas, i el regidor de Pagesia, i tercer tinent d'alcaldessa, Ludwig Hasko. 


 

Categories: 
Municipis: 
Maresme

Relacionats

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Article

Recooperem, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. És una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Butlletí