Naturalment, amb tu!

18/09/2020 - 15:36

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Des del 2007, la Generalitat de Catalunya fa una aposta clara perquè els plans, les estratègies i altres normatives que s’aprovin comptin amb una participació ciutadana ben desenvolupada, sistematitzada i estructurada.

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat promou la participació ciutadana associada a les polítiques ambientals des de fa més de 10 anys. Estem parlant d’una participació estructurada, amb uns elements de qualitat comuns, tant en els processos com en els consells de participació. Un model propi que s’ha impulsat per tal de millorar les polítiques ambientals que la Generalitat ha dut a terme en aquests anys i que ha anat més enllà del que la normativa demanava.

Per tal de fer un balanç del que s’ha fet en aquests anys, llancem aquesta campanya que consta dels següents materials: un informe on s’analitza i es valora el model de participació emprat i les seves xifres més destacades i cinc breus vídeos on es destaquen diferents aspectes de la participació en les polítiques de medi ambient de la Generalitat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
LaFede.cat presenta un mapa per a entendre l'impacte ambiental de Barcelona

L’eix de Justícia ambiental de LaFede.cat, format per 17 organitzacions, ha elaborat un mapa de conflictologia ambiental sobre la ciutat de Barcelona. El document es troba disponible al seu web i permet entendre quin és l’impacte de la ciutat.

Article

La guia de bones pràctiques “Cultural and spiritual significance of nature. Guidance for protected and conserved area governace and management” acaba de sortir publicada en el número 32 la col·lecció de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides d’UICN.

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Butlletí