Naturalment, amb tu!

18/09/2020 - 15:36

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Des del 2007, la Generalitat de Catalunya fa una aposta clara perquè els plans, les estratègies i altres normatives que s’aprovin comptin amb una participació ciutadana ben desenvolupada, sistematitzada i estructurada.

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat promou la participació ciutadana associada a les polítiques ambientals des de fa més de 10 anys. Estem parlant d’una participació estructurada, amb uns elements de qualitat comuns, tant en els processos com en els consells de participació. Un model propi que s’ha impulsat per tal de millorar les polítiques ambientals que la Generalitat ha dut a terme en aquests anys i que ha anat més enllà del que la normativa demanava.

Per tal de fer un balanç del que s’ha fet en aquests anys, llancem aquesta campanya que consta dels següents materials: un informe on s’analitza i es valora el model de participació emprat i les seves xifres més destacades i cinc breus vídeos on es destaquen diferents aspectes de la participació en les polítiques de medi ambient de la Generalitat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Article

 

Ramaderes de Catalunya és una la xarxa de 60 pastores, de dones ramaderes, que volen reivindicar la ramaderia extensiva, la sobirania alimentària i el respecte al medi ambient. S'uneixen també per lluitar contra la discriminació que pateixen per ser dones en un treball culturalment associat al gènere masculí.

Article

Aquest projecte d'autoria col·lectiva ofereix recursos tant per a docents i organismes públics com per a consumidors i consumidores.

Butlletí