Naturalment, amb tu!

18/09/2020 - 15:36

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Des del 2007, la Generalitat de Catalunya fa una aposta clara perquè els plans, les estratègies i altres normatives que s’aprovin comptin amb una participació ciutadana ben desenvolupada, sistematitzada i estructurada.

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat promou la participació ciutadana associada a les polítiques ambientals des de fa més de 10 anys. Estem parlant d’una participació estructurada, amb uns elements de qualitat comuns, tant en els processos com en els consells de participació. Un model propi que s’ha impulsat per tal de millorar les polítiques ambientals que la Generalitat ha dut a terme en aquests anys i que ha anat més enllà del que la normativa demanava.

Per tal de fer un balanç del que s’ha fet en aquests anys, llancem aquesta campanya que consta dels següents materials: un informe on s’analitza i es valora el model de participació emprat i les seves xifres més destacades i cinc breus vídeos on es destaquen diferents aspectes de la participació en les polítiques de medi ambient de la Generalitat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Amb el suport de Barcelona Activa, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) posa en marxa una xarxa per fomentar les iniciatives de turisme responsable, i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable. 25 establiments o projectes es beneficiaran d’un assessorament gratuït amb l’objectiu d’impulsar accions que redueixin la petjada ecològica de les activitats i establiments turístics.

Article

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, ha dissenyat un informe interactiu per a les dades recollides per l’operatiu de la campanya del Pla de Vigilància contra incendis forestals PVI 2020. L’objectiu és millorar i facilitar l’accés a les dades a tots els usuaris, per la qual cosa s’ha elaborat aquesta guia d´ús.

Article

Nou canal de Twitter sobre les activitats de suport a la gestió ambiental i l'acció climàtica local de la Diputació de Barcelona.

Butlletí