Natura és Cultura a Argentona

18/11/2021 - 09:00

El projecte Natura és Cultura consisteix en una intervenció artística en l'entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d'Avinyó i a la finca del Viver d'Argentona.

L'alcaldessa Gina Sabadell i el regidor d'Educació, Quim Perejoan, van visitar El Viver d'Argentona, on s'impulsa aquesta iniciativa adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals i que impulsa la Fundació Setba. El projecte està dirigit per l'artista Quim Moya i proporciona a les entitats de salut mental seleccionades davant de notari un respir d'una setmana a la natura a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó. Al Viver d'Argentona (Maresme) s'hi van desenvolupar unes sessions artístiques adreçades a adolescents del centre ITA Salut Mental d'Argentona.

Enguany, l'últim dia de la sessió al bosc del Viver els alumnes de l'assignatura de Visual i plàstica de l'INS Argentona van treballar conjuntament amb els participants d'ITA per a fer una obra comunitària que formarà part de les activitats previstes dins La Marató de TV3, que aquest 2021 va dedicat a la Salut Mental.

La proposta artística s'emmarca dins dels principis del Land Art (art terrestre), on les pintures sostenibles de Lepanto utilitzades no fan malbé els arbres perquè només actuen a l'escorça, i està inspirada en el bosc d'Oma (Biscaia), de l'artista Agustín Ibarrola, amb el qual s'estableix una perfecta complicitat entre art i entorn natural.


 

Municipis: 
MaresmeArgentona

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí