Natura és Cultura a Argentona

18/11/2021 - 09:00

El projecte Natura és Cultura consisteix en una intervenció artística en l'entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d'Avinyó i a la finca del Viver d'Argentona.

L'alcaldessa Gina Sabadell i el regidor d'Educació, Quim Perejoan, van visitar El Viver d'Argentona, on s'impulsa aquesta iniciativa adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals i que impulsa la Fundació Setba. El projecte està dirigit per l'artista Quim Moya i proporciona a les entitats de salut mental seleccionades davant de notari un respir d'una setmana a la natura a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó. Al Viver d'Argentona (Maresme) s'hi van desenvolupar unes sessions artístiques adreçades a adolescents del centre ITA Salut Mental d'Argentona.

Enguany, l'últim dia de la sessió al bosc del Viver els alumnes de l'assignatura de Visual i plàstica de l'INS Argentona van treballar conjuntament amb els participants d'ITA per a fer una obra comunitària que formarà part de les activitats previstes dins La Marató de TV3, que aquest 2021 va dedicat a la Salut Mental.

La proposta artística s'emmarca dins dels principis del Land Art (art terrestre), on les pintures sostenibles de Lepanto utilitzades no fan malbé els arbres perquè només actuen a l'escorça, i està inspirada en el bosc d'Oma (Biscaia), de l'artista Agustín Ibarrola, amb el qual s'estableix una perfecta complicitat entre art i entorn natural.


 

Municipis: 
MaresmeArgentona

Relacionats

Article

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

Article

L'alumnat ha procedit d’una desena de centres educatius de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Butlletí