MOU_T_B, una aplicació que facilitarà la mobilitat a Andorra

L’eina integrarà els carregadors de vehicles elèctrics, el transport públic, Cicland i els aparcaments públics

Font: FEDA

15/07/2019 - 08:00

La futura plataforma de mobilitat intermodal que està desenvolupant FEDA portarà per nom MOU_T_B i oferirà totes les facilitats per afavorir una mobilitat més fàcil i sostenible als ciutadans d’Andorra i als seus visitants.

El gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, ha presentat el nom i el logotip de l’aplicació i ha explicat que el disseny s’ha inspirat en la integració de diferents modalitats de transport. El logotip consta de quatre línies en moviment, cada una d’un color, que conformen un hexàgon. Així, la imatge vol transmetre la multitud de serveis que integrarà l’aplicació i alhora el moviment.

D’altra banda, el nom de MOU_T_B fa referència a la mobilitat, a la invitació a moure’s, però també al fet que es tracta d’una manera de desplaçar-se “bé”, és a dir de forma sostenible, eficient, i fàcil, ja que aquestes són les qualitats que aportarà l’aplicació als usuaris.

Durant la roda de premsa, Forné ha aprofitat per presentar l’estat del projecte, que s’està desenvolupament de la mà de Siemens Mobility.

El projecte s’emmarca en el compromís de FEDA amb la sostenibilitat i en l’impuls que s’ha donat des de l’inici a la mobilitat elèctrica, amb la implicació en les diferents iniciatives d’aquest àmbit. Així, FEDA es va sumar al programa Engega des del primer moment, i també s’ha implicat des de l’inici en l’impuls d’una mobilitat més sostenible en col·laboració amb el Govern i els Comuns.

Fruit de l’acord entre les diferents institucions, l’abril del 2018 FEDA va rebre l’encàrrec de desenvolupar una plataforma de mobilitat intermodal per facilitar la mobilitat més fàcil i sostenible als usuaris.

Així doncs, el projecte integrarà en la seva primera fase el transport públic, els aparcaments públics, el servei de bicicleta elèctrica compartida (Cicland) i també els carregadors de vehicles elèctrics de la via pública. Per als usuaris, la integració de totes aquestes modalitats en una sola aplicació permetrà una millor planificació dels trajectes, de manera que es podrà obtenir la informació de la millor combinació de transports per arribar a la destinació desitjada, es podrà planificar la ruta i fins i tot es podran gestionar reserves i pagar serveis a partir de la mateixa aplicació.

D’altra banda, en el marc del mateix projecte FEDA també ha d’integrar la plataforma de gestió del transport públic, de la mà de MyBus, que entrarà en funcionament alhora que ho faci la concessió de les noves línies de transport públic, el proper mes de setembre. Aquesta plataforma, però, no serà visible per als usuaris, sinó que permetrà la gestió interna del transport públic i la gestió de les dades.


 

Categories: 
Municipis: 
Andorra

Relacionats

Article

Sant Feliu crea el seu propi plànol metrominut per fomentar la mobilitat a peu. El metrominut és un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments de la ciutat. Cada recorregut ve acompanyat amb la distància aproximada entre els dos punts que connecta i del temps de trajecte a peu.

Article

“Impactar la societat respectant la natura”. Aquest és el propòsit que l’artista francès Saype vol fer arribar arreu del món amb el projecte Beyond Walls (Més enllà dels murs). De moment, almenys a Andorra, segon país on ha pintat les seves grandioses mans entrellaçades, a la campa de L’Andart, i a París, on va començar aquesta aventura d’arribar a confegir una llarga cadena humana de solidaritat en homenatge, diu, a la tasca de les ONG que treballen al Mediterrani rescatant persones refugiades. 

Article

Amb el començament del nou curs escolar, es posarà en marxa la xarxa de Camins Escolars de Montmeló, un projecte triat per la ciutadania de Montmeló en els Pressupostos Participatius 2018, que possibilitarà als infants i a les famílies un recorregut més lliure de trànsit rodat.

Butlletí