MOU_T_B, una aplicació que facilitarà la mobilitat a Andorra

L’eina integrarà els carregadors de vehicles elèctrics, el transport públic, Cicland i els aparcaments públics

Font: FEDA

15/07/2019 - 08:00

La futura plataforma de mobilitat intermodal que està desenvolupant FEDA portarà per nom MOU_T_B i oferirà totes les facilitats per afavorir una mobilitat més fàcil i sostenible als ciutadans d’Andorra i als seus visitants.

El gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, ha presentat el nom i el logotip de l’aplicació i ha explicat que el disseny s’ha inspirat en la integració de diferents modalitats de transport. El logotip consta de quatre línies en moviment, cada una d’un color, que conformen un hexàgon. Així, la imatge vol transmetre la multitud de serveis que integrarà l’aplicació i alhora el moviment.

D’altra banda, el nom de MOU_T_B fa referència a la mobilitat, a la invitació a moure’s, però també al fet que es tracta d’una manera de desplaçar-se “bé”, és a dir de forma sostenible, eficient, i fàcil, ja que aquestes són les qualitats que aportarà l’aplicació als usuaris.

Durant la roda de premsa, Forné ha aprofitat per presentar l’estat del projecte, que s’està desenvolupament de la mà de Siemens Mobility.

El projecte s’emmarca en el compromís de FEDA amb la sostenibilitat i en l’impuls que s’ha donat des de l’inici a la mobilitat elèctrica, amb la implicació en les diferents iniciatives d’aquest àmbit. Així, FEDA es va sumar al programa Engega des del primer moment, i també s’ha implicat des de l’inici en l’impuls d’una mobilitat més sostenible en col·laboració amb el Govern i els Comuns.

Fruit de l’acord entre les diferents institucions, l’abril del 2018 FEDA va rebre l’encàrrec de desenvolupar una plataforma de mobilitat intermodal per facilitar la mobilitat més fàcil i sostenible als usuaris.

Així doncs, el projecte integrarà en la seva primera fase el transport públic, els aparcaments públics, el servei de bicicleta elèctrica compartida (Cicland) i també els carregadors de vehicles elèctrics de la via pública. Per als usuaris, la integració de totes aquestes modalitats en una sola aplicació permetrà una millor planificació dels trajectes, de manera que es podrà obtenir la informació de la millor combinació de transports per arribar a la destinació desitjada, es podrà planificar la ruta i fins i tot es podran gestionar reserves i pagar serveis a partir de la mateixa aplicació.

D’altra banda, en el marc del mateix projecte FEDA també ha d’integrar la plataforma de gestió del transport públic, de la mà de MyBus, que entrarà en funcionament alhora que ho faci la concessió de les noves línies de transport públic, el proper mes de setembre. Aquesta plataforma, però, no serà visible per als usuaris, sinó que permetrà la gestió interna del transport públic i la gestió de les dades.


 

Categories: 
Municipis: 
Andorra

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 22 de setembre, es durà a terme una nova edició de la campanya de sensibilització entre les persones que condueixen motocicletes i ciclomotors per tal que siguin conscients del soroll que fan els seus vehicles mentre circulen per la ciutat.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Butlletí