Montcada i Reixac transforma un espai urbà amb mural sobre medi ambient i natura

L'acció s'ha anomenat Festival MIRA'Mir

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

26/10/2018 - 11:19

El Festival Mir'Mir ha tingut com a objectiu fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Montcada i Reixac és un municipi travessat per diverses infraestructures que hi tenen un gran impacte. Una d'elles és l'autopista C-33, que recorre elevada més de mig quilòmetre pel nucli urbà, generant una zona grisa i sense vida.

Des de l’Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha volgut transformar aquest espai en un pol d'atracció, convertint-lo en una immensa galeria d'art a l'aire lliure. Els pilars han esdevingut enormes llenços d'obres pictòriques de gran envergadura que, seguint un fil argumental, es presenten com un bosc d'arbres mil·lenaris al mig de la ciutat que amaga animals majestuosos en convivència harmoniosa amb infants valents. També hi ha, camuflats a les pintures, animals característics de la fauna autòctona del Besòs, el riu que travessa la ciutat. Es tracta d'una al·legoria amb la qual es vol fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Amb aquest objectiu, s'ha es va realitzar el festival Mira'Mir i es va oferir a diversos artistes 25 pilars de més de 64 m2 de superfície que hi ha al llarg de 500 metres sota l'autopista per realitzar un gran mural de temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient. Aquesta activitat artística es va realitzar utilitzant la tècnica mural, amb pintura plàstica per a exterior, pinzells, corrons i aerosols ecològics.

Aquest festival es va se celebrar durant tot el cap de setmana del 19 al 21 d'octubre de 2018 i va comptar amb tallers, actuacions musicals i una àmplia oferta gastronòmica, i el suport de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

Llistat d'artistes participants: Ache Rodríguez, Alba Bla, Bastián Prendes, Daniel Thomàs, Danny Rumbl, El Niño de las Pinturas, Gomad, Harry Bones, Hono, Joel Arroyo, Kinmx Kathrina, Limbo, Maga, Nana, Nove Noel, Oriol Arumí, Reb, Sergi Bastida, Slim Art, Taker One, Tim Marsh, Txemy, Urih, Werens i Xvaliente


 

Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac

Relacionats

Article

175 alumnes “mapifiquen” de forma col·laborativa la qualitat de l’aire d’entorns escolars.

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Article

Un total de 110 alumnes de 1r Cicle d’ESO han trepitjat durant aquesta setmana les dues “Habitacions” dels Mals Fums instal·lades al Parc Central del Vallès a Sabadell, amb una valoració positiva per part de docents i alumnat.

Butlletí