Mollet del Vallès posa en marxa un nou portal web sobre el medi ambient de la ciutat

02/12/2021 - 16:39

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

S’hi accedeix a través del següent enllaç.

L’usuari pot navegar per les àrees temàtiques i clicar sobre les diferents icones o dibuixos. Els enllaços permeten accedir a jocs interactius, exposicions virtuals, vídeos, informació d’interès, bones pràctiques o projectes que es portin a terme a la ciutat. L’objectiu principal del portal és apropar a la ciutadania els projectes i activitats ambientals que s’estan duent a terme a la ciutat, especialment com a recurs complementari per als centres educatius, fomentant paral·lelament la participació ciutadana en aquest àmbit.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha manifestat que “és un portal dirigit als centres educatius, que també pot ser interessant per la ciutadania”.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, explica que “l’objectiu del portal és donar a conèixer de forma dinàmica, interactiva i visual quins són els recursos, les activitats i els projectes que es porten a terme a la ciutat relacionats amb el medi ambient”. A més, Broto afegeix que amb aquesta eina “els centres educatius poden enriquir i complementar la bona feina que realitzen en aquest àmbit, però també pot ser interessant per a que tota la ciutadania conegui el projecte mediambiental de la nostra ciutat”. 

El portal ha estat desenvolupat per l’Ajuntament amb recursos propis, complementats amb activitats i recursos procedents de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, d’AGBAR i de l’Agència de Residus de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

Una escola de Mollet del Vallès ha establert un refugi bioclimàtic que permet combinar la protecció i conservació dels elements naturals, amb els usos lúdics i pedagògics com a espai escolar, i les mesures que s’estan promovent per a l’adaptació al canvi climàtic i de millora del confort tèrmic i els espais i accions de renaturalització de la ciutat.

Article

El programa La Casa de l’Aire, dona atenció a pares, mares i els seus fills i filles, a través d’una metodologia basada en l’educació en el lleure i la pedagogia activa en el medi ambient.

Article

L'alumnat ha procedit d’una desena de centres educatius de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar.

Butlletí