Mestres i alumnes de diferents escoles de Sabadell participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

04/05/2018 - 11:55

El Parc Central del Vallès ha acollit la jornada “Malbaratament alimentari. Per un consum més responsable dels aliments”, en què han participat alumnes i docents de diferents escoles.

La trobada, que forma part de les accions de l’Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell, ha comptat amb un doble programa, un per a mestres i un per a infants, amb l’objectiu de debatre i reflexionar col·lectivament sobre la necessitat de consumir de forma més responsable i d’evitar perdre o llençar aliments innecessàriament.

La Jornada l’ha obert el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha destacat que "vivim una crisi ambiental de primera magnitud, sovint no prou visualitzada. Amb aquesta jornada, volem tenir un espai d'intercanvi d'experiències i conscienciar sobre el malbaratament alimentari."

Durant la trobada, els mestres han pogut assistir a una conferència sobre el malbaratament i conèixer projectes com la tasca que porta a terme l’organització sense ànim de lucre Espigoladors o el programa Recooperem del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Així mateix, han reflexionat sobre com treballar aquest tema en el currículum i han pogut intercanviar impressions i experiències entre centres educatius.

Per la seva banda, l’alumnat també ha participat en una sessió per compartir projectes i reflexions i ha pres part en tallers adreçats a l’estalvi i aprofitament dels aliments.

La jornada ha finalitzat amb un dinar i acció simbòlica en què s’han pogut consumir aliments aprofitats. Hi han participat representants de les escoles Teresa Claramunt, Sant Julià, Catalunya, Miquel Martí i Pol, Sallarès i Pla i Col·legi Jesús Salvador.

Agenda 21 Escolar Plus

L'Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell és un programa de reforç de la gestió ambiental dels centres educatius de primària, orientat a l'eficiència en la gestió dels recursos: aigua, energia i residus. En aquest marc, treballa pedagògicament els protocols i mecanismes d'estalvi i les bones pràctiques ambientals.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí