Més de vuit-centes famílies reben assessorament energètic gratuït a Reus durant l’any 2017

08/02/2018 - 10:28

Un total de 842 famílies de Reus han rebut assessorament energètic gratuït durant l’any 2017, ja sigui a través dels 32 tallers d’estalvi energètic que s’han fet o de les sessions individualitzades del punt d’assessorament energètic.

Enguany, l’Ajuntament de Reus continua oferint aquests dos serveis, organitzats per la Regidoria de Benestar Social –a través del Pla Local d’Inclusió Social–, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus.

El punt d'assessorament energètic atén cada dijous al matí al Centre Cívic Llevant de 10:00 a 13:00 h i a la tarda, al Centre Cívic Ponent de 16:00 a 19:00 h.

El taller «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua» es fa un cop cada mes de 10:00 a 11:00 h: el 17 de gener se'n va fer un al Casal de les Dones i n’està programat un altre el 14 de febrer. També es faran el 31 de gener al Centre Cívic Llevant, el 14 de març al Centre Cívic Migjorn, el 18 d'abril al Centre Cívic Mestral i el 16 de maig al Centre Cívic Llevant.

Cal recordar que és imprescindible haver passat per un taller o per l'assessorament individual per tal d'accedir a la subvenció de pobresa energètica. També és important que les persones que assisteixin tant als tallers com a l'assessorament individualitzat portin una factura, ja que és l'única manera de personalitzar i poder assessorar de manera adient. En l'assessorament individual es facilita un informe amb recomanacions i per poder-lo fer s'han de tenir dades concretes i correctes.

Cal demanar cita prèvia per poder accedir als tallers d'eficiència energètica i a l'assessorament individual, ja sigui a través del web municipal(link is external) o per telèfon, trucant al 010 (977 010010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus) i marcant l’opció 2.

Les dades del 2017:

Nombre de tallers: 32 . Nombre de participants en els tallers: 665 . Nombre de famílies ateses en el punt d'assessorament energètic: 177

Els tallers 

Es tracta d'una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa; per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua; per conèixer les diferents modalitats de contractació; per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa, i per a realitzar una millora de l’eficiència i, per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.

El punt d'assessorament energètic

Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l’any 2017 es va posar en marxa a Reus la creació d’un punt d’assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d'un assessorament personalitzat.

Durant la visita, un professional del Col·legi d’Enginyers facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del bo social, entre d’altres.

Accions aconsellades des del punt d’assessorament energètic durant l’any 2017:

Tarifa: 156 . Bo social: 105 . Reducció de potència: 47 . Canvi de companyia: 104

Per a més informació sobre estalvi energètic es pot consultar el web de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus: http://taulapobresaenergetica.cat/


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

Amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de vuit socis locals i internacionals, posa en marxa el projecte SOULFOOD

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Notícia

Aquest sistema ja funciona a les escoles Doctor Alberich i Casas, La Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, Isabel Besora i s’incorporarà a les properes instal·lacions que es posin en marxa des de Reus Energia.

Butlletí