Mercats verds a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:23

El Clot, La Concepció i Horta ja són mercats verds. Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat.

La campanya “Mercats verds”, promoguda per l’Ajuntament de Barcekiba a través de l’Institut Municipal de Mercats, comença a prendre forma. La tardor passada aquesta campanya es va posar en marxa de manera experimental al Mercat de la Llibertat, i ara s’hi sumen els mercats de La Concepció, El Clot i Horta, abans que acabi l’any, encara se n’hi afegiran tres més. La campanya pretén fomentar el producte ecològic i de proximitat, uns objectius que comparteix amb la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebra del 15 al 31 de maig.

Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat, “però no estan identificats”, segons explicava avui el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom. I aquesta és, precisament, una de les accions que inclou la campanya: visibilitzar el productes de proximitat mitjançant unes etiquetes.

La finalitat, segons Colom, és que la Xarxa de Mercats Verds es vagi estenent per tota la ciutat, ja que la voluntat és “afavorir el consum de productes frescos, de qualitat i de proximitat, no només com a hàbit saludable, sinó també per afavorir la producció de la pagesia de l’entorn”.

Setmana Internacional dels Mercats

Del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats a 23 mercats de la ciutat de Barcelona i a Mercabarna, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. En el marc d’aquesta setmana, s’han programat tot un seguit d’activitats, algunes coincidents amb la campanya “Mercats verds”, entre les quals hi ha espectacles gastronòmics, demostracions culinàries, conferències o activitats per a la canalla. Podeu consultar les activitats aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Article

Un total d'onze escoles de Barcelona plantaran maduixeres amb l'objectiu de mesurar la contaminació de l’aire a la ciutat. Aquests centres educatius formen part del projecte municipal "Refugis Climàtics a les Escoles", que pretén omplir la ciutat d'espais adaptats a les altes temperatures on la ciutadania s’hi pugui refugiar quan hi hagi pics de calor.

Butlletí