Mercats verds a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:23

El Clot, La Concepció i Horta ja són mercats verds. Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat.

La campanya “Mercats verds”, promoguda per l’Ajuntament de Barcekiba a través de l’Institut Municipal de Mercats, comença a prendre forma. La tardor passada aquesta campanya es va posar en marxa de manera experimental al Mercat de la Llibertat, i ara s’hi sumen els mercats de La Concepció, El Clot i Horta, abans que acabi l’any, encara se n’hi afegiran tres més. La campanya pretén fomentar el producte ecològic i de proximitat, uns objectius que comparteix amb la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebra del 15 al 31 de maig.

Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat, “però no estan identificats”, segons explicava avui el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom. I aquesta és, precisament, una de les accions que inclou la campanya: visibilitzar el productes de proximitat mitjançant unes etiquetes.

La finalitat, segons Colom, és que la Xarxa de Mercats Verds es vagi estenent per tota la ciutat, ja que la voluntat és “afavorir el consum de productes frescos, de qualitat i de proximitat, no només com a hàbit saludable, sinó també per afavorir la producció de la pagesia de l’entorn”.

Setmana Internacional dels Mercats

Del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats a 23 mercats de la ciutat de Barcelona i a Mercabarna, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. En el marc d’aquesta setmana, s’han programat tot un seguit d’activitats, algunes coincidents amb la campanya “Mercats verds”, entre les quals hi ha espectacles gastronòmics, demostracions culinàries, conferències o activitats per a la canalla. Podeu consultar les activitats aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Butlletí