Lleida pacifica el trànsit de tot el seu Centre Històric

15/04/2019 - 08:28

La Paeria inicia la primera fase del projecte d’implantació de zones 20 i 30 al barri, amb actuacions integrals a la senyalització horitzontal i vertical i prioritat als vianants i ciclistes.

Lleida fa un pas endavant en la pacificació del trànsit a la ciutat i inicia les actuacions per pacificar el trànsit de tot el seu Centre Històric, una mesura que la Paeria ja es va anunciar el passat mes de desembre i que consisteix en la implantació de zones 20 i 30 km/hora a tot el barri.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que tot l’entorn de la plaça del Dipòsit i del Mercat del Pla, que actualment és zona 30, es transformarà en carrer de convivència –on qui té prioritat són sempre els vianants i els ciclistes i la velocitat està limitada a 20 km/hora. El tractament global que reben aquests carrers es basa en la moderació de la circulació i és similar al dels carrers de vianants, amb una urbanització a nivell sense separació física entre l’espai destinat a la circulació de vehicles i el de vianants i ciclistes. També es preveu pacificar el trànsit a tot l’entorn de la Maternitat i l’illa de l’entorn de Pi i Maragall.

Les actuacions que s’estan realitzant, que s’allargaran aproximadament un mes, consistiran en una remodelació de la senyalització horitzontal amb pintura de color vermell antilliscant i el símbol de zona 30 i els corresponents canvis en la senyalització vertical. El pressupost de l’actuació és de 18.000 euros.

La pacificació del trànsit al Centre Històric dóna el tret de sortida a una actuació decidida de l’Ajuntament de Lleida per pacificar el trànsit de gran part de la ciutat. Així, els pròxims mesos es continuaran implantant zones limitades a 20 km/h (amb preferència per a vianants) i a 30 km/ hora en altres barris de la ciutat com Magraners, la Bordeta o Balàfia, entre altres.

Aquesta aposta, que es completarà enguany, farà que el 75% del centre de la ciutat (l’espai comprés entre Passeig de Ronda i el Riu Segre) estigui pacificat. Aquestes iniciatives s’aniran ampliant en el futur, buscant incrementar la seguretat vial per a vianants i vehicles i facilitar la circulació per la ciutat tant de les bicicletes com dels nous vehicles de mobilitat personal.

La Paeria millora el 30% de les cruïlles semaforitzades de la ciutat

L’objectiu és augmentar la seguretat vial i reduir les emissions de CO2

L’Ajuntament de Lleida ha realitzat una ferma aposta els darrers anys per millorar la seguretat vial i augmentar la fluïdesa en la circulació de vehicles a la ciutat, un fet que ha suposat, a més, una considerable reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle i una disminució del soroll. 

En els darrers quatre anys s’han realitzat actuacions de millora en el 30% de les cruïlles semaforitzades de la ciutat, especialment als barris de Cappont, Bordeta i Ciutat Jardí, ja sigui independitzant els vianants de la circulació de vehicles en les cruïlles de la xarxa bàsica, o actuant en zones incloses dins d’itineraris escolars, com la cruïlla d’Anselm Clavé amb Comptes d’Urgell o a la Plaça del Treball. Aquestes actuacions redueixen el risc d’atropellaments i, també, el nombre d’aturades i arrancades dels vehicles, disminuint, d’aquesta manera, les emissions de gasos i sorolls.


Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Butlletí