Llegeix natura

01/05/2019 - 08:00

Les biblioteques es sumen de ple a la 4a edició de la Setmana Natura sota el lema Llegeix Natura.

Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar als usuaris a llegir o consultar el fons ambiental documental: un gran repertori de llibres sobre natura i medi ambient.

Les biblioteques públiques de Catalunya i els centres amb documentació ambiental de Catalunya (la Xarxa DocAmbCat) celebren una Efemèride Ambiental del 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient), pel que es concentraran la majoria de les accions entre aquestes dates.

Per fomentar la participació, s’organitzarà un concurs amb 3 categories de premis, on les persones participants a les activitats de les biblioteques hauran de pujar una foto a Instagramon aparegui el braçalet #setmananatura i l’activitat que estan realitzant a la biblioteca entre el 24 de maig i el 9 de juny.

Per participar, consulta les bases del concurs.

Un gran repertori de premis pels participants…

Totes les persones que participin a les activitats de les biblioteques durant la Setmana Natura i pengin les seves imatges a Instagram, podran guanyar:

  • Una nit per dos persones a l’espai en custòdia de l’Avenc de Tavertet.
  • Una sortida naturalista per dos persones amb un guia expert d’una entitat ambiental.
  • Un lot de productes de custòdia.

A més d’aquests premis, cada guanyador/a de les diferents categories, s’endurà un lot de llibres de natura.

Però això no és tot, ja que entre la resta de participants que no hagin resultat guanyadors/es del concurs, es sortejaran 50 packs que inclouran recursos sobre els parcs naturals de Catalunya i llibres de natura i medi ambient, com per exemple mapes dels parcs i guies de rutes literàries o de patrimoni arquitectònic pels parcs naturals de Barcelona.

Les biblioteques on els participants hagin resultat guanyadors/es del sorteig, també s’enduran 2 llibres de regal per la seva col·lecció local.

També inclouran entrades 2×1 a l’exposició temporal SomNatura del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, un recorregut visual i sensorial que mostra la degradació del patrimoni natural del territori, així com una mostra dels projectes que duen a terme tant l’administració com les entitats ambientals per conservar la natura i els cicles vitals dels ecosistemes de Catalunya.

Com poden participar les biblioteques?

●    Organitza una activitat relacionada amb la conservació de la natura i puja-la a través del formulari web. Podràs penjar les activitats fins el dia 26 d’abril de 2019 (per tal d’assegurar l’enviament dels braçalets i fer-ne difusió).

●    Tot seguim, revisarem l’activitat, t’enviarem un correu de confirmació i en els següents dies rebràs les polseres #setmananatura per regalar als participants.

●    Convida el teu entorn a sumar-s’hi i a organitzar noves activitats: a les entitats ambientals, a les associacions de veïns, ajuntaments, associacions juvenils, escoles, empreses o entitats socials…

●    Ajuda’ns a difondre la Setmana! A l’apartat de materials de comunicació de la web trobareu recursos com el logo, el pòster o alguns banners perquè escolliu el que més us agradi.

La Setmana de la Natura i el concurs Llegeix Natura estan organitzats per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), dues entitats ambientals dedicades a la conservació de la natura i a la implicació de la societat en aquesta.

El concurs Llegeix Natura s’organitza en el marc de la Setmana de la Natura, i compta amb la col·laboració de:

–       El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

–       La Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.


 

Relacionats

Article

La Xarxa de Parcs Naturals ofereix una vuitantena d'activitats gratuïtes per celebrar el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura.

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Butlletí