Llavorsí s'escalfa amb biomassa

06/04/2023 - 12:19

Llavorsí estrena el sistema de calefacció amb biomassa i preveu expandir-lo a les cases en dos anys. De moment, proporcionarà aigua calenta als edificis públics amb un estalvi del 60% respecte a l’anterior sistema.

Llavorsí ha estrenat aquest cap de setmana el sistema de calefacció potenciat per una caldera de biomassa. El nou equipament, que ha tingut un cost de 441.000 finançats pels fons de FEDER i de la Diputació de Lleida, proporcionarà aigua calenta als edificis públics, com ara l'ajuntament, l'escola, el parc de Bombers, així com al CAP o les dependències del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha celebrat la culminació d'aquesta primera fase dels treballs, que va començar el desembre del 2021. En concret, el batlle ha destacat que aquest sistema suposarà un estalvi del 60% en el preu de la llum.

Fins ara, les instal·lacions municipals s'escalfaven amb calefacció elèctrica, fet que suposava un cost molt elevat per a l'ajuntament. D'altra banda, segons apunta Vidal, la calefacció per biomassa podria arribar a totes les cases del poble d'aquí a dos anys.

Això serà possible quan venci el període de garantia de la instal·lació i l'obra retorni al consistori. Una expansió, explica l'alcalde, que a la vegada suposarà també un estalvi significatiu per als veïns, que podran escalfar les seves cases amb "llenya dels propis boscos del municipi".


 

Categories: 
Municipis: 
Pallars SobiràLlavorsí
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Una nova caldera donarà servei als habitatges del barri de l’Escorxador.

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Article

Un cop enllestides les obres i fetes les comprovacions, el 20 de desembre, s'ha posat en marxa la caldera de biomassa que ha de generar l'energia tèrmica necessària per cobrir les necessitats d'aigua calenta i de calefacció del Complex Esportiu Municipal i del Pavelló Municipal d'Esports d'Alella.

Butlletí