Llavorsí s'escalfa amb biomassa

06/04/2023 - 12:19

Llavorsí estrena el sistema de calefacció amb biomassa i preveu expandir-lo a les cases en dos anys. De moment, proporcionarà aigua calenta als edificis públics amb un estalvi del 60% respecte a l’anterior sistema.

Llavorsí ha estrenat aquest cap de setmana el sistema de calefacció potenciat per una caldera de biomassa. El nou equipament, que ha tingut un cost de 441.000 finançats pels fons de FEDER i de la Diputació de Lleida, proporcionarà aigua calenta als edificis públics, com ara l'ajuntament, l'escola, el parc de Bombers, així com al CAP o les dependències del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha celebrat la culminació d'aquesta primera fase dels treballs, que va començar el desembre del 2021. En concret, el batlle ha destacat que aquest sistema suposarà un estalvi del 60% en el preu de la llum.

Fins ara, les instal·lacions municipals s'escalfaven amb calefacció elèctrica, fet que suposava un cost molt elevat per a l'ajuntament. D'altra banda, segons apunta Vidal, la calefacció per biomassa podria arribar a totes les cases del poble d'aquí a dos anys.

Això serà possible quan venci el període de garantia de la instal·lació i l'obra retorni al consistori. Una expansió, explica l'alcalde, que a la vegada suposarà també un estalvi significatiu per als veïns, que podran escalfar les seves cases amb "llenya dels propis boscos del municipi".


 

Categories: 
Municipis: 
Pallars SobiràLlavorsí
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Butlletí