L'Hospitalet de Llobregat celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb activitats al riu Llobregat

Font: LH Digital

06/04/2022 - 08:44

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

10 del matí. Un riu d’infants i joves arriba a la llera hospitalenca del riu Llobregat. Enguany són més de 600. Feia dos anys que no s’organitzava aquesta activitat com a conseqüència de la pandèmia. Ara els escolars han tornat per celebrar el Dia de l’Aigua fent tallers per descobrir el riu que dona cognom a la ciutat. És una de les activitats anuals que aplega als centres educatius que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenibles i en què també participen escoles i instituts que són Padrins del Riu i que s’han compromès a tenir cura d’ell, a protegir-lo i a donar-lo a conèixer.

Alguns centres organitzen tallers. Per exemple el Mercè Rodoreda i el Provençana han muntat un taller d’anàlisi de l’aigua del riu. Pesca de deixalles, coneixença de les espècies invasores i descoberta de plantes de ribera són altres de les activitats. 
El primer any que vam fer l’activitat, el 2015, érem 150 alumnes. Enguany més de 600. És tot un èxit”, diu Genís Pasqual, un dels dinamitzadors de l’activitat.

Per a molts nois i noies aquesta és la primera vegada que trepitgen el riu. “Hi ha molt estudiants que no havien vingut mai al riu i se sorprenen de veure aquest espai natural tan a prop de la ciutat”, explica Ídria Muscolina, una altra de les dinamitzadores de la jornada. “El riu està només a 20 minuts del Metro però és molt lluny de la vida quotidiana de molts alumnes de la ciutat”, afegeix Genís Pasqual.

Precisament l’objectiu principal de la jornada és que els alumnes coneguin el riu i la necessitat de preservar aquesta àrea natural. La jornada ha finalitzat amb la interpretació de l’Imne del Riu.




Activitats per a totes les edats 

La ciutadania en general també va poder celebrar el Dia Mundial de l’Aigua diumenge, 27 de març, també des de les 10 h i a l’entorn del Llobregat, amb una caminada circular, una pedalada per la llera i tallers d’educació ambiental adreçats a famílies sobre espècies invasores, cicle de l’aigua i deixalles, entre d’altres. En l’organització i el desenvolupament de les activitats hi van participar organismes i entitats com La Saboga, Biosfera, el Centre d’Estudis de L’Hospitalet, El Casalet, centres educatius de la ciutat, l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.
 


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Butlletí