L'Hospitalet aplica tractaments innovadors contra la processionària del pi

15/03/2017 - 12:15

L’Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat està aplicant tractaments innovadors, amb criteris ambientals, per prevenir l’aparició de la processionària del pi, un lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres i que pot ocasionar problemes a les persones i als gossos pels pèls urticants de les erugues.

Les actuacions es fan al llarg de l’any, però aquesta és una època d’especial atenció perquè, quan arriba el fred, la processionària construeix a l’arbre el niu de pèls sedosos de color blanc, i cap als mesos de febrer i març les erugues baixen dels pins formant les característiques processons.

En aquesta campanya preventiva, que arriba als 2.314 pins i cedres de la ciutat, es lluita contra la processionària amb la col•locació d’esquers amb feronomes, un tractament biològic i actuacions d’endoteràpia, un tractament de baix impacte ambiental injectat al tronc.

Com a novetat, aquest any s’han instal·lat bosses amb collarins als troncs de 47 pins, un tractament només físic que impossibilita el descens de les erugues al terra, que queden atrapades a l’interior de la bossa.

També s’han instal·lat 50 caixes niu per a mallerengues, unes aus que s’alimenten d’aquests insectes, en una altra alternativa ecològica als tractaments tradicionals.

A banda d’aquestes actuacions preventives, quan es detecten nius de processionàries als arbres, es procedeix a la seva retirada i eliminació per minimitzar els possibles danys provocats per les erugues. 

La processionària del pi ataca totes les espècies de pins i cedres, provocant als arbres minva de creixement, debilitat i predisposició a l’atac d’insectes perforadors, a banda de l’efecte antiestètic dels nius. Per als humans i per als gossos, també són perjudicials els pèls urticants de les erugues, especialment per possibles lesions als ulls i pels efectes que provoquen en les persones al·lèrgiques. L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana en la detecció i localització de nius de processionària als arbres dels parcs i carrers del municipi, per fer més efectiva la lluita contra aquestes erugues. Per això, es pot trucar gratuïtament al Telèfon d’incidències i manteniment a la via pública (VIA): 900 28 29 30.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Article

Des del programa LH Escoles Sostenibles de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat té noves eines per ajudar a incorporar el medi ambient a les activitats que els centres educatius fan amb als alumnes de manera virtual.

Article

Vilanova i la Geltrú és una de les tres ciutats europees que serà laboratori del projecte SCORE de millora de la resiliència de les ciutats costaneres davant dels efectes del canvi climàtic. El Projecte europeu SCORE aplicarà tecnologia innovadora a l'anàlisi, diagnosi i prevenció dels efectes del clima.

Butlletí