L'escola La Serreta de Santpedor apadrina un ximpanzé en la campanya solidària de recollida de mòbils

12/06/2017 - 22:21

Una vintena de nens i la seva professora d’anglès de l’escola la Serreta han recollit durant aquest trimestre més de 80 telèfons mòbils en el marc de la campanya “Mobilitza’t per la selva!” que impulsa l’Institut Jane Goodall.

Els nens han repartit cartells entre els comerços del poble, han fet presentacions a entitats i representants municipals i han aconseguit omplir una caixa de mòbils que ara lliuraran a aquest centre que treballa en la protecció dels ximpanzés i goril·les a la República del Congo. La classe de 5è, els Abellerols tindrà una recompensa, seran padrins durant tot un any d’un ximpanzé.

La idea es va gestar a l’inici del darrer trimestre del curs. La professora d’anglès del centre, la Mònica Carrasco, va proposar als nens treballar en anglès un problema concret. La figura de la Dra Jane Goodall, Missatge de la Pau de les Nacions Unides, Premi Príncep d’Astúries d’Investigació i Premi Internacional Catalunya 2015 va ser el reclam i especialment la feina de l’associació sense ànim de lucre que porta el seu nom. Aquesta entitat porta a terme la campanya “Mobilitza’t per la selva” que busca sensibilitzar d’una problemàtica molt greu: la mineria il·legal que utilitza a la República del Congo mà d’obra infantil i que a més destrueix hàbitats d’espècies com els ximpanzés i  goril·les, en greu perill per la desforestació i la caça furtiva. Els nens, explica la mestra, es van quedar molt parats que un mineral com el coltan que s’utilitza en els mòbils sigui un bé preuat. I a partir d’aquest treball previ, van posar en marxa la campanya de recollida de mòbils que té tres grans objectius: reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components, reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics evitant la contaminació el medi, i recaptar fons per als programes d’educació, de conservació i desenvolupament sostenible en la conca del Congo i del Senegal.

Pòsters a la biblioteca i als comerços fets pels nens

I Santpedor s’ha abocat amb la iniciativa. L’entitat del 2x2 ha lliurat més d’una vintena de mòbils que es van fer servir en una activitat lúdica el cap de setmana passat i que consistia en un llançament de mòbils com a acte previ de la festa major. Un responsable de l’entitat, Antoni Puiggros, ha fet arribar els mòbils i ha conegut de primera mà la iniciativa. També des de la biblioteca han lliurat mòbils a la campanya. Però sobretot, el centre amb les seves famílies s’han abocat a una iniciativa que els nens s’han fet seva.

Aquesta setmana passada van explicar els resultats del projecte al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santpedor, Josep Illa. Els nens van fer una presentació de la campanya, del perquè el coltan és tan valuós, de com afecta la mineria il·legal als nens i també als hàbitats naturals d’espècies que ja de per sí, per la caça furtiva, però ara també per la desforestació, estan en perill. Illa va agrair la seva col·laboració en la preservació del medi ambient i en un projecte solidari com aquest.

La caixa de mòbils que han decorat, els pòsters que ells mateixos han dissenyat i repartit i les presentacions que han preparat per explicar la seva campanya els han valgut una resposta solidària i ara, també, l’apadrinament d’un ximpanzé.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els centres educatius de la ciutat, ha engegat un projecte per tal que l’alumnat d’ESO de la ciutat identifiqui els rius d’orenetes, falciots i ballesters que nien als edificis de la ciutat i en facilitin la protecció municipal. El projecte, que començarà amb una prova pilot a la Salle de Manresa, té l’objectiu de conservar la biodiversitat urbana de Manresa i fomentar la conscienciació de l’alumnat sobre la importància de preservar-la, ja que és un patrimoni cada cop més valorat pels seus beneficis ambientals i socials.

Article

L’Aiguamoll de la Bòbila, al centre del pla de Bages, representa un punt molt important per a la biodiversitat, tant a escala local com en un àmbit més general. Així ho posa de manifest el seguiment biològic de l’Aiguamoll corresponent a l’any 2021, elaborat pel biòleg Marc Illa i encarregat per l’Ajuntament de Santpedor.

Article
La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

Diferents personalitats del món del pensament, literatura, art o ciència, entre d’altres apadrinaran un arbre de l’espècie platanus x hispànica plantat al Pont Nou de Manresa, a tocar del riu Cardener, amb la voluntat de crear identitat i fomentar un vincle amb la ciutat.

Butlletí