L'escola La Serreta de Santpedor apadrina un ximpanzé en la campanya solidària de recollida de mòbils

12/06/2017 - 22:21

Una vintena de nens i la seva professora d’anglès de l’escola la Serreta han recollit durant aquest trimestre més de 80 telèfons mòbils en el marc de la campanya “Mobilitza’t per la selva!” que impulsa l’Institut Jane Goodall.

Els nens han repartit cartells entre els comerços del poble, han fet presentacions a entitats i representants municipals i han aconseguit omplir una caixa de mòbils que ara lliuraran a aquest centre que treballa en la protecció dels ximpanzés i goril·les a la República del Congo. La classe de 5è, els Abellerols tindrà una recompensa, seran padrins durant tot un any d’un ximpanzé.

La idea es va gestar a l’inici del darrer trimestre del curs. La professora d’anglès del centre, la Mònica Carrasco, va proposar als nens treballar en anglès un problema concret. La figura de la Dra Jane Goodall, Missatge de la Pau de les Nacions Unides, Premi Príncep d’Astúries d’Investigació i Premi Internacional Catalunya 2015 va ser el reclam i especialment la feina de l’associació sense ànim de lucre que porta el seu nom. Aquesta entitat porta a terme la campanya “Mobilitza’t per la selva” que busca sensibilitzar d’una problemàtica molt greu: la mineria il·legal que utilitza a la República del Congo mà d’obra infantil i que a més destrueix hàbitats d’espècies com els ximpanzés i  goril·les, en greu perill per la desforestació i la caça furtiva. Els nens, explica la mestra, es van quedar molt parats que un mineral com el coltan que s’utilitza en els mòbils sigui un bé preuat. I a partir d’aquest treball previ, van posar en marxa la campanya de recollida de mòbils que té tres grans objectius: reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components, reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics evitant la contaminació el medi, i recaptar fons per als programes d’educació, de conservació i desenvolupament sostenible en la conca del Congo i del Senegal.

Pòsters a la biblioteca i als comerços fets pels nens

I Santpedor s’ha abocat amb la iniciativa. L’entitat del 2x2 ha lliurat més d’una vintena de mòbils que es van fer servir en una activitat lúdica el cap de setmana passat i que consistia en un llançament de mòbils com a acte previ de la festa major. Un responsable de l’entitat, Antoni Puiggros, ha fet arribar els mòbils i ha conegut de primera mà la iniciativa. També des de la biblioteca han lliurat mòbils a la campanya. Però sobretot, el centre amb les seves famílies s’han abocat a una iniciativa que els nens s’han fet seva.

Aquesta setmana passada van explicar els resultats del projecte al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santpedor, Josep Illa. Els nens van fer una presentació de la campanya, del perquè el coltan és tan valuós, de com afecta la mineria il·legal als nens i també als hàbitats naturals d’espècies que ja de per sí, per la caça furtiva, però ara també per la desforestació, estan en perill. Illa va agrair la seva col·laboració en la preservació del medi ambient i en un projecte solidari com aquest.

La caixa de mòbils que han decorat, els pòsters que ells mateixos han dissenyat i repartit i les presentacions que han preparat per explicar la seva campanya els han valgut una resposta solidària i ara, també, l’apadrinament d’un ximpanzé.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Article

En aquests moments hi ha 49 caixes niu instal·lades a diversos sectors de la ciutat. Un informe de l’Ajuntament de Manresa n’ha constatat l’ocupació de 27 durant aquest 2019. El projecte de caixes niu va arrencar l’any 2017 i té l’objectiu d’afavorir la reproducció d’espècies d’ocells insectívors per combatre la processionària a la ciutat de Manresa

Article

L’Eco Sant Cugat 2019, la fira mediambiental del Penedès ha arribat a la dissetena edició i es va realitzar del 27 al 29 de setembre. Una fira mediambiental plegada d’actes per totes les edats i tots els públics.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Butlletí