L'escola Els Arenys de Castellbisbal ha estalviat 5.722 euros en subministraments

19/09/2016 - 11:35

Com que Els Arenys participa en el projecte Euronet 50/50, l’Ajuntament els ha retornat part d’aquest estalvi: 2.000 euros.

L’escola Els Arenys ha estalviat, durant l’any 2015, 5.722 euros en les factures de subministrament energètic (gas i electricitat), en relació amb la despesa dels anys anteriors. Com que aquest centre educatiu participa en el projecte Euronet 50/50 , l’Ajuntament els ha retornat part d’aquest estalvi: concretament, 2.000 euros que és el màxim que es pot concedir, segons el conveni establert entre l’escola i l’Ajuntament .

Euronet 50/50 és un projecte europeu, liderat per la Diputació de Barcelona, que té per objectiu reduir el consum d’energia als centres educatius. La iniciativa potencia el canvi d’hàbits dels usuaris i fomenta una millor gestió energètica de les instal·lacions. Per tal d’aconseguir que les escoles i instituts s’impliquin en aquesta iniciativa, cada any es retorna, als centres educatius, l’import corresponent al 50% de l’estalvi obtingut de manera que aquest programa acaba convertint-se en una font d’ingressos per a les escoles i instituts.

L’equip energètic 

La implantació del programa Euronet requereix la participació de mestres, alumes i famílies i es visualitza amb la figura dels agents energètics de l’escola i dels ecodelegats de cada aula que són els encarregats de vetllar pel bon funcionament del programa.

De fet, ells van ser els protagonistes principals de l’acte que es va fer a Els Arenys el passat divendres 3 de juny i en el decurs del qual es va fer el lliurament d’un xec simbòlic per valor de 2.000 euros per part de l’Ajuntament.

En l’acte, tant l'alcalde com els regidors de Medi Ambient, Educació i Serveis van agrair al centre i als alumnes l’esforç realitzat i els van felicitar per haver aconseguit estalviar 41.078 quilovats d’energia durant l’any passat, ja que segons van dir, es tracta d’un estalvi que ens beneficia a tots.

Com a agraïment a tota la comunitat educativa per haver participat en el programa Euronet, després de l’acte de lliurament del xec, es van instal·lar diversos jocs relacionats amb la sostenibilitat i el consum responsable d’energia.

Joc per als alumnes d'Educació Infantil per parlar del consum de l'energia a casa


 

Municipis: 
Vallès OccidentalCastellbisbal del Vallès

Relacionats

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Article

Ha estat en el marc de la 8a Marató RE-M de l'Energia

Article

La 8a edició de la Marató d'Estalvi Energètic a Magrlat de Mar es va tancar el 3 de març.

Butlletí