L’Escola de la Natura de Parets del Vallès publica les activitats de primavera

21/03/2018 - 12:54

Ja s’han donat a conèixer les activitats incloses en la programació de Primavera 2018 de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès.

El mes de març l’activitat serà d’un taller de caixes niu per ajudar als ocells, a l’abril el tema que es tractarà serà el de l’espectacular món dels insectes; al maig, el canvi climàtic serà el protagonista central de l’activitat; al mes de juny es podrà conèixer de més a prop el món de les abelles; i el mes de juliol estarà dedicat a l’energia solar i l’experimentació per entendre-la.

Les activitats tenen una durada de dues hores i es porten a terme de 17.30 a 19.30 h en les instal·lacions de l’Escola de la Natura. El preu de les activitats i tallers és de 2 € per als residents de Parets, i 4 € per als no residents. A més d’aquests tallers de natura en família, el 27 d’abril es podrà gaudir d’una xerrada gratuïta sobre la biodiversitat i el desenvolupament urbà a càrrec del Dr. Martí Boada; d’un taller d’introducció a rastres i senyals de la fauna a Catalunya; i d’un altre sobre plantes remeieres i cosmètica natural, aquests dos darrers tenen un cost de 27 € que inclou el material de l’activitat.

Les sortides que s’han programat per a aquesta primavera són el 17 de març, amb sortida des del Pavelló Municipal, una excursió relacionada amb l’ornitologia al Tenes; el 5 de maig, amb sortida des de Can Jornet, amb els rèptils i amfibis com a tema central; i el 16 de juny, amb sortida des de Can Jornet, per conèixer Gallecs com a entorn natural. La durada de cada sortida és de 3 hores. Les inscripcions a totes les activitats es poden formalitzar visitant el web escolanatura.parets.cat amb 7 dies d’antelació.

Prop de 7.000 infants visiten o fan activitats al centre

Durant el passat curs escolar 2016-2017, un total de 6.725 nens i nenes, distribuits en 269 grups, van visitar o format part de les activitats coordinades per l’Escola de la Natura de Parets del Vallès.

D’entre les activitats que s’han dut a terme, cal destacar els tallers, les sortides i els audiovisuals relacionats amb natura, fauna, residus, mobilitat, energia o astronomia, entre d'altres.

L’objectiu del programa de l'actual curs 2017-18, és millorar la proposta escolar promovent la conservació del nostre entorn, i fomentar els hàbits de civisme, protecció, conservació i respecte per la natura. Actualment l’escola ja compta, fins al mes de juny, amb una reserva de més de 400 grups interessats en dur a terme activitats o visites al centre.

Cal destacar també el treball d'adaptació de l’oferta didàctica als diferents centres d'ensenyament especial de la comarca que han sol·licitat activitats. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Article
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

Butlletí