Les platges de Viladecans, el tresor de la costa barcelonina

02/09/2018 - 11:12

Viladecans és l'únic municipi de tota la costa barcelonina que pot presumir d'haver obtingut un certificat de 'Platges Verges'.

Aquest guardó distingeix l'esforç per preservar la biodiversitat natural i Viladecans l'ha validat de nou en els més de 1.600 metres de les platges del Remolar i de Cal Francés. 'Platges Verges' és una oportunitat de valorar els esforços dels municipis i entitats des d'un punt de vista ecològic i de preservació del medi.

Aquesta és la novena edició dels guardons 'Platges Verges' organitzat per Ecologistes en Acció de Tarragona i Terres de l'Ebre. El 2018, en total, han estat distingides 21 platges de 10 municipis. En les sis ocasions que Viladecans s'hi ha presentat ha obtingut els guardons corresponents.


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La recuperació de les dunes és necessària per tal d'evitar l'erosió litoral i frenar la desaparició de les platges produïda pel canvi climàtic. Des de l'Ajuntament de Viladecans s'ha restaurat una part de la Pineda del Remolar.

Article

L'espai natural del Remolar continua encaminant la seva recuperació. Aquest cop, a més, amb la col·laboració dels viladecanencs i les viladecanenques. Guiades per tècnics experts del Consorci del Delta del Llobregat, diverses famílies del municipi, la majoria amb infants, s'han embrutat les mans per repoblar la zona, la qual ha començat a recuperar part de la vegetació autòctona formada per àlbers, salzes i altres espècies. 

Article

La protecció dels mars i els oceans, així com la prevenció dels impactes ambientals negatius sobre aquests ecosistemes, són l’objectiu principal del Dia Mundial Marítim i la Diputació de València, que a través del seu servei de Medi Ambient treballa durant tot l’any per conservar la qualitat ambiental d’aquests espais, s'ha sumat a aquesta celebració que promociona l’Organització Internacional Marítima (OIM), al si de l’ONU.

Butlletí