Les instal·lacions fotovoltaiques municipals d'Igualada estalvien 22,5 tones de CO2

Font: Ajuntament d'Igualada
25/04/2016 - 08:49

N’hi ha al Mercat de La Masuca, l’Estació d’Autobusos, l’Escola Dolors Martí, l’Estadi Atlètic, l’Espai Cívic Centre i la Residència Pare Vilaseca.

Les instal·lacions fotovoltaiques instal·lades a les cobertes dels edificis municipals de l’Ajuntament d’Igualada van generar l’any 2015 més de 94 MWh d'energia elèctrica, evitant l’emissió de 22,5 tones de CO2 a l'atmosfera. Aquestes tones equivalen a recórrer 132.350 quilòmetres amb un cotxe mitjà de gasolina, amb un consum de 6 litres cada 100 quilòmetres.

L’Ajuntament d’Igualada té actualment en funcionament sis instal·lacions de generació d'energia renovable, ubicades a les cobertes del Mercat Municipal de la Masuca, en servei des del 2004, l’estació d’autobusos des del 2007 i l’Escola Dolors Martí, el gimnàs de l’Estadi Atlètic, la Residència Pare Vilaseca i l’Espai Cívic Centre, en aquests casos des del 2013.

Totes les instal·lacions estan en règim de producció a la xarxa de distribució elèctrica, amb els conseqüents ingressos econòmics segons les retribucions regulades. L’any 2015 van generar uns ingressos de 9.800 euros per les arques municipals, els quals s’invertiran al llarg del 2016 en projectes mediambientals i socials.


 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaIgualada
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Article

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics que han comportat el canvi de la il·luminació de les escoles públiques i la instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’Escola Bernat de Mogoda.

Butlletí