Les Escoles Sostenibles de L’Hospitalet i el confinament

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i XESC

08/05/2020 - 13:38

Des del programa LH Escoles Sostenibles de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat té noves eines per ajudar a incorporar el medi ambient a les activitats que els centres educatius fan amb als alumnes de manera virtual.

Aquesta crisi sanitària ha provocat uns primers moments de desorientació, de desconcert i incertesa. De cop, tot s’aturava perquè la vida estava en joc. Mestres i professors tenien més feina que mai i a això calia sumar la cura de les seves pròpies famílies i fer equilibris amb les tasques domèstiques. Des del programa LH Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat es va adreçar a aquests herois i heroïnes per assessorar-los com han fet sempre, però ha calgut adaptar-se als nous temps. La xarxa d'escola té noves eines per ajudar a incorporar el medi ambient a les activitats que els centres educatius fan amb als alumnes de manera virtual.

Un nou bloc https://lhescolessostenibles.blogspot.com/
Han estrenat a les xarxes socials: Twitter (@lhesostenibles) i Instagram (@lhescolessostenibles).

Publiquen un butlletí quinzenal amb un recull de fitxes de treball, documentals, articles de reflexió, vídeos i molts recursos més.
Butlletí 1 especial biodiversitat
Butlletí 2 especial residus

Alguns centres fan arribar iniciatives pròpies. Us deixem a tall d’exemple la del Green Team del centre d’estudis Jesuïtes Bellvitge-Joan XXIII que convida a participar a uns reptes setmanals.

Un exemple que altres xarxes locals de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat a Catalunya estan també realitzant aquests dies en diferents formats i gran interès per part del professorat.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
 

Quines mesures ambientals es planteja la xarxa d'escoles sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat el proper curs? Com afecta la COVID-19 al medi ambient?

Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Article

La Fàbrica del Sol de l'Ajuntament de Barcelona estrena un nou recurs educatiu i aquest cop el tema principal és l’aigua, un bé escàs de vital importància que cal conservar i no embrutar.

Butlletí