Les Escoles Sostenibles de L’Hospitalet i el confinament

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i XESC

08/05/2020 - 13:38

Des del programa LH Escoles Sostenibles de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat té noves eines per ajudar a incorporar el medi ambient a les activitats que els centres educatius fan amb als alumnes de manera virtual.

Aquesta crisi sanitària ha provocat uns primers moments de desorientació, de desconcert i incertesa. De cop, tot s’aturava perquè la vida estava en joc. Mestres i professors tenien més feina que mai i a això calia sumar la cura de les seves pròpies famílies i fer equilibris amb les tasques domèstiques. Des del programa LH Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat es va adreçar a aquests herois i heroïnes per assessorar-los com han fet sempre, però ha calgut adaptar-se als nous temps. La xarxa d'escola té noves eines per ajudar a incorporar el medi ambient a les activitats que els centres educatius fan amb als alumnes de manera virtual.

Un nou bloc https://lhescolessostenibles.blogspot.com/
Han estrenat a les xarxes socials: Twitter (@lhesostenibles) i Instagram (@lhescolessostenibles).

Publiquen un butlletí quinzenal amb un recull de fitxes de treball, documentals, articles de reflexió, vídeos i molts recursos més.
Butlletí 1 especial biodiversitat
Butlletí 2 especial residus

Alguns centres fan arribar iniciatives pròpies. Us deixem a tall d’exemple la del Green Team del centre d’estudis Jesuïtes Bellvitge-Joan XXIII que convida a participar a uns reptes setmanals.

Un exemple que altres xarxes locals de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat a Catalunya estan també realitzant aquests dies en diferents formats i gran interès per part del professorat.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

En línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per fer front a l’emergència climàtica El pla fixa accions i impulsa l’educació i la conscienciació del conjunt de la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible i respectuós amb l’entorn i les persones

Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible

Butlletí