L’energia fotovoltaica municipal s’ha doblat en tres anys a Barcelona

03/01/2023 - 14:00

El compromís amb la transició energètica ha permès doblar la potència d’energia fotovoltaica municipal en tres anys, fins a arribar als 4.300 kWp que generen les 157 instal·lacions existents. L’aposta per l’autogeneració i l’autoconsum continua amb projectes que permetin tornar a doblar l’energia generada amb plaques solars abans del 2025.

L’objectiu és arribar als 10.200 kWp en tres anys més i superar així el repte fixat en la declaració d’emergència climàtica.

On són les 157 instal·lacions fotovoltaiques municipals?

  • 117 en cobertes d’edificis i equipaments municipals.
  • 16 en façanes i mitgeres.
  • 24 en pèrgoles de l’espai públic.
     

L’impuls de l’energia fotovoltaica s’estén més enllà amb propostes com el paviment solar de la plaça de les Glòries o les plaques solars instal·lades i previstes als túnels viaris. En futurs projectes s’aprofitaran grans espais de la ciutat i s’incorporarà la instal·lació de plaques solars en els nous plans urbanístics.


Idees per a un model més just, democràtic i renovable

Una nova iniciativa preveu oferir, en un futur, part de l’energia generada a les instal·lacions municipals a les llars de la ciutat. En concret, es planteja compartir 500 kWp amb cada llar, que permetrien un estalvi d’un 25% de la factura energètica.

Paral·lelament, el projecte Moment Solar Barcelona ofereix assessorament a particulars i empreses que volen incorporar plaques solars. Ja s’han atès més de dues mil consultes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Impuls a la generació d’energia verda amb el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en set grans equipaments municipals i un centre especial de treball i centre ocupacional. La iniciativa s’emmarca en el MES Barcelona, un instrument per accelerar la transició energètica a la ciutat amb el suport de la inversió privada.

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Acte
18/05/2023 - 18:30
Auditori del museu de la ciència del Cosmocaixa

Butlletí