L’Eixample millorarà l’enllumenat amb una inversió d’1,87 milions d’euros

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:29

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les actuacions de millora de l’enllumenat en diversos trams de vies principals del districte de l’Eixample.

Concretament, es duran a terme les renovacions en algunes zones dels carrers de la Diputació, de Manso, València, del Comte Borrell i de la gran via de les Corts Catalanes. En total, el conjunt d’actuacions tenen un pressupost d’1,87 milions d’euros.

Aquests projectes segueixen els criteris emmarcats en el Pla director d’il·luminació de Barcelona, s’integren dins el conjunt d’actuacions previstes en les línies d’actuació energètica de la ciutat i renoven la xarxa d’enllumenat existent, reforçant la llum sobre les voreres i millorant els nivells lumínics i d’eficiència energètica perquè incorporen punts de llum LED i optimització funcional.

Ja estan en marxa dues d’aquestes actuacions, que són les corresponents als carrers de València i del Comte Borrell. Aquesta setmana està previst que comencin les dels carrers de Manso i de la Diputació. Posteriorment, cap a la segona setmana de maig, li tocarà el torn a la gran via de les Corts Catalanes.

També s’hi intervindrà renovant la xarxa d’enllumenat al carrer de Manso, entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer del Comte Borrell. En total, s’invertiran 370.103,36 euros per millorar la il·luminació d’aquest tram d’uns 475 metres de longitud també en les dues voreres. La previsió d’acabament és cap al mes de juliol. El quart projecte és el corresponent al carrer de la Diputació, que es durà a terme en dos trams amb un total de 847 metres longitudinals. El primer d’aquests trams és el que va del carrer d’Aribau al passeig de Gràcia; i el segon, que va del passeig de Gràcia al carrer de Pau Claris. Les actuacions tenen un pressupost de 456.064,17 euros. Està previst que les obres acabin després de l’estiu.

Finalment, la darrera actuació serà la de la gran via de les Corts Catalanes, que servirà per renovar l’enllumenat públic del lateral de mar de la gran via entre la plaça d’Espanya i el carrer de Llançà i de les dues voreres en el tram comprès entre els carrers de Llançà i Vilamarí. En total, són 220 metres longitudinals. La inversió en aquestes obres serà de 263.855,54 euros i acabaran cap al mes de juliol.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Ja hi ha 341 centres educatius de la ciutat connectats a la comercialitzadora pública d’electricitat renovable al cent per cent i participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Article

El compromís amb la transició energètica ha permès doblar la potència d’energia fotovoltaica municipal en tres anys, fins a arribar als 4.300 kWp que generen les 157 instal·lacions existents. L’aposta per l’autogeneració i l’autoconsum continua amb projectes que permetin tornar a doblar l’energia generada amb plaques solars abans del 2025.

Article

Es tracta d’un dels projectes estrella del Pla d’Eficiència Energètica de metro i bus que TMB va presentar el passat mes de setembre.​

Butlletí