L'Eco Sant Cugat acosta la sostenibilitat al Penedès

Font: Eco Sant Cugat i TV3

11/10/2019 - 08:00

L’Eco Sant Cugat 2019, la fira mediambiental del Penedès ha arribat a la dissetena edició i es va realitzar del 27 al 29 de setembre. Una fira mediambiental plegada d’actes per totes les edats i tots els públics.

Els actes del cap de setmana van començar el divendres 27 de setembre amb la conferència “Vull viure saludable, per on començo?”, a càrrec d’Astrid Barqué, educadora física, coach nutricional i divulgadora d’hàbits saludables.

El dissabte 28 es realitzà una activitat de plogging pels entorns del municipi, amb sortida des de l’Era del Cafè. També el dissabte arribà la cinquena Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès, amb diferents projeccions a l’Auditori del Centre Cívic: “Bikes, una aventura sobre rodes”, apta per a tots els públics. I posteriorment es projectaren tres documentals més.

I el diumenge 29 va ser el dia gros de la fira, amb molts actes i ben variats: la caminada, una bicicletada, el mercat alternatiu, l’Espai Salut amb moltes activitats, passejada entobotanica, conferències, tallers per a totes les edats, jocs infantils amb inflables, i la fira amb estands i expositors. Totes les activitats van ser gratuïtes. Una de les xerrades va ser sobre la recollida selectiva porta a porta, a càrrec de la Mancomunitat Penedès Garraf, on es va explicar la recollida de residus mitjançant aquest sistema, la problemàtica del mètode actual de contenidors al carrer, i els avantatges del nou mètode que es pretén dur a terme al municipi properament.

Com a novetat d’aquest any, cal destacar que la fira es va tornar a celebrar pels carrers de Sant Cugat Sesgarrigues. 


 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsSant Cugat Sesgarrigues

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí