L'app 'Natura local' per potenciar el patrimoni natural a Santpedor

Font: Ajuntament de Santpedor
06/06/2016 - 09:10

Santpedor disposa d'una nova eina per promocionar turísticament els valors naturals, paisatgístics i arquitectònics del municipi. Es tracta d'una aplicació per a mòbils anomenada 'Natura Local' que compta, de moment, amb dues rutes de 8 i 9 quilòmetres que es poden fer tant a peu com en bicicleta i que fan un recorregut pels entorns de Santpedor.

Es tracta d'una aplicació per a mòbils i tauletes que, segons ha explicat el regidor de Turisme de Santpedor, Toni Valverde, té per objectiu principal "promocionar el patrimoni natural local".

Cada ruta compta amb diferents punts d'interès amb informació detallada sobre cadascun d'ells i també amb un mapa on va geolocalitzant cada element. A més, també es proporciona informació sobre restaurants, hotels i serveis de la zona.

L'Ajuntament de Santpedor ha creat aquesta legislatura una nova regidora de Turisme amb l'objectiu de posar en valor els atractius del municipi i potenciar l'atracció de visitants. Una de les primeres accions és la posada en marxa d'una aplicació per a telèfons mòbils per promocionar el patrimoni natural i etnològic. L'eina porta per nom 'Natura Local' i busca potenciar el turisme actiu i de natura. En aquest sentit, Valverde ha explicat que el turista amb què pensa Santpedor és una persona "activa, que busca la muntanya i el bon menjar".

En concret, a l'aplicació s'hi poden trobar dues rutes de 8 i 9 quilòmetres, que transcorren pels entorns de Santpedor. La primera ressegueix la llera del riu d'Or i passa pel costat de masos dispersos, construccions de pedra seca o una resclosa envoltada de roures.

La segona ruta fa una passejada per les zones més altes del municipi i s'endinsa a la riera de Bellver per resseguir un seguit de gorgs i saltants d'aigua. Totes dues compten amb descripcions acurades de cada punt d'interès, així com consells sobre el terreny, la meteorologia o el material que cal dur per fer la ruta. 'Natura Local' és una eina –una plataforma web i una aplicació mòbil- que té per objectiu donar visibilitat a les rutes turístiques dels municipis de Catalunya. Cada municipi escull els continguts turístics amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i etnològic.

L'aplicació compta amb més de 200 rutes per diferents indrets del país. Valverde també ha avançat que el consistori està treballat, a través d'una empresa externa, amb la redacció d'un pla estratègic de turisme perquè identifiqui els actius turístics del municipi. El regidor ha explicat que ja hi ha alguns projectes turístics en marxa com la recreació d'un poblat medieval del segle XI, una iniciativa de capital públic i privat, que està previst que es posi en marxa l'any que ve. En aquest sentit, Valverde ha detallat que des de fa uns anys el Consell Comarcal del Bages, a través de Bages Turisme, està promocionant molt els valors turístics de la comarca com el geoparc o l'enoturisme i "des de Santpedor també volem ficar-hi el cap".


 

Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Article

L’Aiguamoll de la Bòbila, al centre del pla de Bages, representa un punt molt important per a la biodiversitat, tant a escala local com en un àmbit més general. Així ho posa de manifest el seguiment biològic de l’Aiguamoll corresponent a l’any 2021, elaborat pel biòleg Marc Illa i encarregat per l’Ajuntament de Santpedor.

Article

El document té com a objectiu conservar i augmentar la biodiversitat i la connectivitat ecològica del riu, millorar l´ús públic de la ribera, i donar a conèixer els valors naturals i patrimonials de la zona.

Article
La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

Diferents personalitats del món del pensament, literatura, art o ciència, entre d’altres apadrinaran un arbre de l’espècie platanus x hispànica plantat al Pont Nou de Manresa, a tocar del riu Cardener, amb la voluntat de crear identitat i fomentar un vincle amb la ciutat.

Butlletí