L'AMB impulsa un nou curs d’educació per a la sostenibilitat

Àrea Metropolitana de Barcelona i Can Besora

10/10/2016 - 08:58

L’AMB impulsa de nou un programa d’activitats per sensibilitzar i educar sobre el medi ambient fomentant hàbits sostenibles i promocionant el pensament crític.

 

Sensibilitzar i educar sobre el medi ambient fomentant hàbits sostenibles i promocionant el pensament crític són les bases sobre les quals l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sustenta el Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat (PMES). Aquest curs arrenca amb moltes novetats i fixant-se en l’alta demanda registrada l’any passat, ja que més de 43.000 usuaris van participar en les activitats del programa, que van tenir una valoració de 9,1 punts sobre 10 pels mateixos participants.

El canvi climàtic, l’energia i la salut ambiental; el cicle de la matèria i els residus, així com el cicle integral de l’aigua són les temàtiques al voltant de les quals giren les activitats que proposa el PMES. En total, més de 120 propostes que aquest any incorporen diferents novetats.

És el cas de la que porta per nom La vall d’en Joan : de dipòsit controlat a espai restaurat. Es realitza a l’espai natural del Garraf i induirà a la reflexió sobre els hàbits de consum, mostrarà l’evolució dels residus al llarg dels anys i permetrà identificar diferents espècies de flora i fauna. “Destacaria aquesta activitat perquè es fa in situ on hi havia l’antic abocador del Garraf, clausurat el 2006. Allà hi expliquem com era la gestió dels residus des de finals del segle dinou, que poca gent sap com es feia -no hi havia contenidors, ni escombriaires, ni drapaires-, com s’ha arribat als sistemes de tractament actuals per reduir l’impacte ambiental i, alhora, intentem imaginar com serà el futur i què farem l’any 2100 amb els nostres residus”, explica Ana Romero, responsable d’aquest programa.

El Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) de l'AMB té com a finalitat sensibilitzar i educar sobre medi ambient. Fomenta hàbits sostenibles entre la població, promou el pensament crític i ofereix als ciutadans eines i valors necessaris per forjar un futur sostenible.

El programa respon a la voluntat de sensibilitzar i educar sobre el medi ambient la ciutadania i els ens metropolitans. L'AMB, a través de diverses accions, ajuda la ciutadania a incorporar hàbits més sostenibles en la seva activitat diària.

L'Educació per a la Sostenibilitat és un eix transversal als objectius i reptes ambientals que té l'AMB al territori metropolità i persegueix capacitar la societat per fer front als reptes ambientals.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Article

L’espai, punt de trobada de més de 400 joves a l’estiu, fa campanya pel reciclatge i promou la mobilitat no contaminant

Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Butlletí