L'alumnat de L’Hospitalet participa en un projecte per fomentar el reciclatge i l’economia circular

20/06/2022 - 14:08

Remix The School es fa en 10 centres de l’àrea metropolitana per fomentar l’aprenentatge actiu d’experiències en les matèries STEAM que s’incorporin als models pedagògics de cada escola o institut 

Alumnat de quatre centres educatius de L’Hospitalet participen al projecte Remix The School (Distributed), organitzat per FAB LAB Barcelona i el Consolat dels Estats Units a Barcelona, que compta amb el suport del servei educatiu de Torre Barrina.

Es tracta d’introduir els conceptes bàsics d’economia circular a través de les matèries STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), i l’aprenentatge actiu i vivencial. D’aquesta manera també es fomenten les vocacions d’infants i joves en aquestes disciplines.

En el projecte participen l’Institut Escola Puig i Gairalt, de Pubilla Cases; l’escola Pare Enric d'Ossó, de Bellvitge, i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), de la Florida, que atén alumnat de dos centres del barri. Són quatre dels 10 centres de l’àrea metropolitana que participen en el projecte.

Remix The School (Distributed) vol crear una plataforma per proporcionar experiències maker, STEAM i d’aprenentatge actiu en els centres educatius. D’aquesta forma, les escoles i els instituts poden aprofitar-la i incorporar-la al seu model pedagògic per donar solucions imaginatives basades en el disseny, la cocreació i les tecnologies digitals als problemes locals. Amb això, es vol crear una comunitat pràctica que comparteixi el coneixement generat i sigui el començament d’un ecosistema sostenible, verd i creatiu en tot Catalunya.

El projecte es centra en les 7R del desenvolupament sostenible: reduir, reutilitzar, reciclar, respectar, reparar, reflexionar i rebuig. La proposta convida l’alumnat a expressar-se artísticament mentre dissenyen biomaterials amb residus d'aliments mitjançant tècniques artesanals i de fabricació digital. L'objectiu final del projecte és consolidar el pont entre escola i centre creatiu. Aquesta relació vol transformar l'escola per fer-la més inclusiva, creadora, col·laborativa i circular.

Més informació

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí