L'aigua és un tresor. Estalviem-la

15/05/2023 - 10:27

Campanya de l'Ajuntament de Lleida per promoure l'ús racional de l'aigua. 

L'Ajuntament de Lleida posa en marxa aquest dijous la campanya divulgativa "L'aigua és un tresor. Estalviem-la" per conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer un ús responsable, solidari, conscient i eficient de l'aigua davant l'actual situació de sequera.

La campanya està alineada amb els ODS 6, que promou la utilització de manera eficient dels recursos híbrids i dona compliment a la petició de la CHE d'incentivar l'ús responsable de l'aigua entre la població.

Aquesta acció inclou set missatges específics, vinculats a la vida quotidiana i especialment pensats perquè arribin a l'ampli conjunt de la ciutadania.

1. Tanca l'aixeta mentre no facis servir l'aigua quan et rentes les dents o t'ensabones
2. Millor dutxa que bany. Una banyera plena gasta 300 litres mentre que la dutxa en consumeix 50.
3. Reutilitza l'aigua que gastes en netejar aliments o mentre esperes que surti calenta.
4. Posa reductors de cabal a les aixetes i vigila no tenir cap fuita d'aigua a casa
5. El vàter no és una paperera. Prem el botó de descàrrega mínima sempre que puguis.
6. Tria una rentadora o rentavaixelles de baix consum. A més d'aigua, estalviaràs energia
7. No utilitzis la mànega per rentar el cotxe. Als túnels de rentat tenen instal·lacions més sostenibles i que reciclen aigua
8. Per a l'hort i per a les plantes, el reg més eficient és el gota a gota programable

La campanya es realitzarà en diferents suports: xarxes socials (IG, Twitter, Tik-tok, Telegram) cartelleria, opis, falques i anuncis en mitjans digitals i escrits.

En el marc d'aquest projecte es farà un apartat al web de Paeria dedicat específicament a l'aigua, amb la reglamentació actual i informació actualitzada.

Actualment, l'Ajuntament de Lleida té tancades les fonts ornamentals i també les fonts d'aigua de boca de raig continu, que no tenen polsador. Cal dir que la majoria de les fonts d'aigua de boca de la ciutat ja compten amb polsadors. La Paeria instal·larà cartells informatius a les fonts tancades i també assenyalarà les fonts amb aigua reutilitzada.

L'Ajuntament de Lleida demana responsabilitat en l'ús d'aigua no només a la ciutadania, sinó que insta les empreses i entitats també a fer-ne un ús racional.


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre inicia el procediment de declaració de situació excepcional per sequera extraordinària davant la situació de sequera del 2023.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí