L'Agenda gripada

Font: ISGlobal

06/10/2023 - 12:00

Per què Espanya i la resta del món se la juguen a l'èxit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Quan es compleix la meitat del seu període de vigència, sembla que l'Agenda 2030 ha entrat en un procés d'estancament. En concret, l'anàlisi del compliment de l'ODS3 (Salut i Benestar) suggereix un panorama inquietant de retards i reculades. Per això cal reconsiderar l'estratègia seguida fins ara.

Aquest document d'anàlisi d'ISGlobal, elaborat per Gonzalo Fanjul i Amaya Bernal, proposa cinc grans àmbits en què la comunitat internacional i el govern d'Espanya poden recuperar la tracció social i política de l'Agenda 2030 en matèria de salut.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha identificat una desena de reptes prioritaris per a la sostenibilitat del nostre país en l'edició del 2023, en una anàlisi que incorpora propostes estratègiques d’actuació per fer-hi front.

Article

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Reportatge

La protecció dels ecosistemes marins i el control de l'explotació pesquera són imprescindibles per a reestablir les poblacions de peixos i fomentar dietes riques en peix. Les estratègies de promoció de la salut en l'àmbit de l'alimentació saludable i estils de vida actius depenen molt dels recursos marítims i de la salut del mar.

Butlletí