La Teulada

Font: AMB.cat

21/03/2023 - 08:40

L'Àrea Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, El Papiol, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat ha obert el servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. 

La Teulada és un servei metropolità pilot d’assessorament a la ciutadania en matèria d’autoconsum fotovoltaic. L’autoconsum fotovoltaic és la generació de la teva pròpia electricitat renovable a casa teva (o a l’empresa) per al teu propi consum. Només necessites mòduls solars fotovoltaics, també anomenats plaques, i un aparell inversor per convertir el corrent continu que generen els mòduls en corrent altern apte per ser consumit al teu edifici. 

Als cinc municipis s'ha obert una oficina per orientar a ciutadans, ciutadanes i pimes en el procés d'instal·lació de plaques solars, així com en la creació de noves comunitats energètiques veïnals i per a industrials, amb la voluntat de convertir-se en un sistema de finestreta única.

Entre d'altres, La Teulada assessorarà sobre els costos de noves instal·lacions fotovoltaiques, tenint en compte les subvencions existents, opcions de finançament, bonificacions de l'IBI i models alternatius com la contractació a través de comercialitzadora o el rènting. També es facilitarà informació sobre tècniques i eines de consonància, així com una guia de recomanacions o la possibilitat de realitzar xerrades informatives a les comunitats, entre d'altres recursos.

El procés d'assessorament i acompanyament de l'AMB a través del servei La Teulada està planificat en base a un model híbrid, en què es contempla l'alternança d'atenció presencial i virtual: 

  • Atenció presencial concertada.
  • Resultats de l'assessorament. Lliurament d'un informe de potencial fotovoltaic i càlcul d'amortització.
  • Derivació a FEGiCAT-Gremi, per a l'obtenció de pressuposts de diferents empreses especialitzades.
  • Lliurament d'un document tipus llista de comprovació checklist) com a eina d'avaluació dels pressuposts rebuts.
  • Seguiment dels assessoraments, juntament amb FEGiCAT.
  • Assessorament a distància. Es realitzarà assessorament a distancia de dilluns a divendres a través de trucada telefònica, Whatsapp i correu electrònic.

 

Categories: 
Municipis: 
Baix Llobregat

Relacionats

Article

El concurs, destinat a persones físiques, compta amb un premi de 600 euros i té com a objectiu donar a conèixer a través de la fotografia els alts estàndards d'integració ambiental que compleixen els projectes fotovoltaics a terra i les bones pràctiques de sostenibilitat del sector.

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí