La Teulada

Font: AMB.cat

21/03/2023 - 08:40

L'Àrea Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, El Papiol, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat ha obert el servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. 

La Teulada és un servei metropolità pilot d’assessorament a la ciutadania en matèria d’autoconsum fotovoltaic. L’autoconsum fotovoltaic és la generació de la teva pròpia electricitat renovable a casa teva (o a l’empresa) per al teu propi consum. Només necessites mòduls solars fotovoltaics, també anomenats plaques, i un aparell inversor per convertir el corrent continu que generen els mòduls en corrent altern apte per ser consumit al teu edifici. 

Als cinc municipis s'ha obert una oficina per orientar a ciutadans, ciutadanes i pimes en el procés d'instal·lació de plaques solars, així com en la creació de noves comunitats energètiques veïnals i per a industrials, amb la voluntat de convertir-se en un sistema de finestreta única.

Entre d'altres, La Teulada assessorarà sobre els costos de noves instal·lacions fotovoltaiques, tenint en compte les subvencions existents, opcions de finançament, bonificacions de l'IBI i models alternatius com la contractació a través de comercialitzadora o el rènting. També es facilitarà informació sobre tècniques i eines de consonància, així com una guia de recomanacions o la possibilitat de realitzar xerrades informatives a les comunitats, entre d'altres recursos.

El procés d'assessorament i acompanyament de l'AMB a través del servei La Teulada està planificat en base a un model híbrid, en què es contempla l'alternança d'atenció presencial i virtual: 

  • Atenció presencial concertada.
  • Resultats de l'assessorament. Lliurament d'un informe de potencial fotovoltaic i càlcul d'amortització.
  • Derivació a FEGiCAT-Gremi, per a l'obtenció de pressuposts de diferents empreses especialitzades.
  • Lliurament d'un document tipus llista de comprovació checklist) com a eina d'avaluació dels pressuposts rebuts.
  • Seguiment dels assessoraments, juntament amb FEGiCAT.
  • Assessorament a distància. Es realitzarà assessorament a distancia de dilluns a divendres a través de trucada telefònica, Whatsapp i correu electrònic.

 

Categories: 
Municipis: 
Baix Llobregat

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Malgrat de Mar tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Butlletí