La Setmana de l'Energia a Granollers es dedica a l'apoderament energètic del ciutadans

12/06/2019 - 12:44

Divendres es farà un "escape room" al Gra ambientat en els efectes del canvi climàtic, el mateix dia que es constituirà el grup de joves del projecte europeu EYES

Del 17 al 21 de juny se celebra la Setmana de l’Energia, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Aquest any, el centre d’interès és l’apoderament energètic de la ciutadania i el foment de la participació en l’àmbit de l’energia. Amb aquest objectiu, s’organitzaran actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol que juga la ciutadania en aquest àmbit. 

Divendres, 14 de juny, de 18 a 20.30 h, el Gra (pl. de l'Església, 8, Granollers) serà l'escenari d’una activitat tipus escape room pensada, sobretot, per als joves,  titulada “Sea rise level room”. Aprofitant la popularitat d’aquesta mena de jocs, es repta els participants a escapar-se d’una habitació en un temps determinat després de superar un seguit de proves. La història subjacent és que l’espai és a punt d’inundar-se pels efectes accelerats del canvi climàtic i la pujada del nivell del mar. Les places són limitades i se'n faran dues sessions (de 18 a 19 h, i de  19.30 a 20.30 h). Les inscripcions es poden fer a: mediambientespaisverds@granollers.cat .

El mateix dia i en el marc del projecte europeu EYES, Engaging Youth in Sustainable Energy Planning del qual l'Ajuntament és soci, es constituirà el grup de joves per a l'acció climàtica i l'energia sostenible de Granollers, format per col·lectius de procedència diversa. La trobada es farà al Gra (sala polivalent, 2a planta) enmig de les dues sessions de l'escape room, de 19 a 19.30 h.

Primera reunió del grup de referents del projecte EYES

El projecte pretén implementar un mètode replicable, transferible i avaluable per incentivar i facilitar la participació dels joves en la planificació energètica i climàtica sostenible en l'àmbit  local, partint del fet que el canvi climàtic és un repte global que afectarà sobretot les generacions joves, però que la seva veu no es té en compte en la presa de decisions.

Així,  EYES es basa en un doble principi: combatre la desigualtat en l’educació i en la representació pública dels joves, sobretot dels col·lectius més vulnerables, i lluitar contra el canvi climàtic. Hi participen vuit socis de sis països: Dinamarca, França, Itàlia, Bulgària, Polònia i Espanya. El passat mes de març se'n va fer la primera trobada a la nostra ciutat. El projecte s'allargarà fins al gener de 2021. 

D’altra banda, organitzat per Granollers Mercat en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia i el clúster d’energia eficient de Catalunya, aquest any s’està celebrant a Can Muntanyola el 4t cicle tècnic “Energia a la indústria”. L’activitat vol promocionar l’eficiència energètica i les fonts de renovables, així com la millora de la competitivitat dels polígons industrials. La segona jornada del cicle, el  dijous 27 de juny, abordarà els beneficis del manteniment industrial en l’eficiència energètica. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Notícia

L’Ajuntament de Granollers està enllestint la instal·lació de la caldera de biomassa que permetrà millorar l’eficiència energètica de cinc equipaments públics situats a la zona nord del carrer Roger de Flor: l’Escola Municipal de Treball, l’escola Salvador Llobet, l’escola Salvador Espriu, l’institut Antoni Cumella i el cinema Edison, situat al centre cultural del carrer Joan Camps. L’Ajuntament estima que permetrà estalviar uns 12.000 euros anuals en combustible.

Article

El dijous 12 de desembre, l'Ajuntament de Granollers participarà a la COP25 en el marc de la Zona Verda, l'espai de participació social de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Butlletí