La política energètica del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

31/10/2022 - 13:31

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix l’estratègia global de ciutat per impulsar la transició energètica, amb mesures com la creació de la Casa de l'Energia, el desplegament de plaques fotovoltaiques, o la reducció de la factura elèctrica municipal.

L’Ajuntament del Prat ha estat reconegut amb el premi a la millor iniciativa pública energètica, una distinció que ha atorgat el diari especialitzat El Periódico de la Energía. L’entrega d’aquest reconeixement s’ha dut a terme aquest dijous, a Madrid, en una cerimònia anomenada ‘La nit de l’energia’.

Aquest guardó reconeix totes les accions que el consistori està realitzant per avançar en la transició energètica, tal com recull el Pla d’Acció Municipal 2020-2023. Fruit de la Declaració d’Emergència Climàtica, aprovada al Ple municipal de setembre de 2020, l’ajuntament està materialitzant les propostes del document: l’obertura de l’espai municipal de la Casa de l’Energia, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les teulades municipals, la creació d’una ordenança municipal per facilitar a la ciutadania i empreses la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l'elaboració d'un mapa energètic del municipi, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, el monitoratge del consum dels edificis municipals per reduir-ne la factura energètica, etc.

A més a més, també reconeixen els projectes que es posaran en marxa durant les pròximes setmanes com ara el servei de vehicle elèctric compartit, per fomentar la descarbonització de la mobilitat dins la ciutat, i la constitució de la Comunitat Ciutadana d’Energia, que donarà coherència a totes les polítiques públiques d'energia. Amb aquest nou ens, els pratencs i pratenques, així com el teixit empresarial de la ciutat, tindran una part activa en la generació, consum i compartició d’energia.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum, es regularà la intensitat del flux en funció de les condicions lumíniques naturals.

Notícia

La comunitat podrà abastir d’energia 100% renovable i local a 900 llars, comerços i empreses mitjançant una potència fotovoltaica de fins a 1,2MW durant els pròxims anys

Butlletí