La nova Auca de la natura pren forma a Olesa

12/06/2017 - 21:57

Fa més de 30 anys, concretament el 4 i 5 de juny de 1983, molts olesans i olesanes van participar en unes Jornades de Cultura Popular organitzades per la UEC d'Olesa per pintar el mural de l'Auca de la natura que, durant tot aquest període, ha presidit la paret del carrer de Sant Josep Oriol, on havia estat l’anterior seu de l’entitat.

Malauradament, el pas del temps va anar deteriorant l’Auca i calia restaurar-la. Per això, ara fa gairebé un any, va sorgir la idea de fer-ne una de nova, una nova auca que s’ha començat a fer realitat gràcies a escoles i entitats d’Olesa vinculades a l’art i al medi ambient. És previst que el nou mural s’enllesteixi aquest dissabte a la tarda. Aquesta ha estat una iniciativa d’una comissió formada per membres de la UEC, la Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis i l'Escola Povill, amb el suport de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

Aquesta ha estat una iniciativa d’una comissió formada per membres de la UEC, la Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis i l'Escola Povill, amb el suport de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

a primera jornada de confecció de la nova auca ha estat plenament festiva. Alumnes de les escoles Puigventós, Sant Bernat, Josep Ferrà i Esteva, Montserrat, Povill i Daina i l’institut Creu de Saba han passat un matí diferent, fora de les aules, per participar en aquesta diada històrica per als participants de més edat, membres d’entitats i centres com l’Escola d’Adults, Arts i Oficis, la Fundació Agrícola Olesana, la CAL o el Centre Obert. A aquests se’ls havia d’afegir, a la tarda, alumnes de les Escolàpies i l’institut Daniel Blanxart, l’Escola de Música, i d’entitats com la UEC, el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà,  l’ADF o al Comunitat Minera Olesana.

El mural és encapçalat pels versos que curiosament, finalitzaven l’antiga auca: “Quan nosaltres ajudem/ la natura i l’estimem,/ un estel s’engegarà/ pel país que naixerà”. Precisament, per a la batejada com a “Auca del medi ambient” primer es van dibuixar els requadres i lletres de les cobles obra de l’olesà Jordi Vallverdú Cintas i que van pintar Robert Casals i Josep Batlle. Per a la confecció dels dibuixos, es va traslladar la tasca a les escoles i instituts, així com a diferents entitats, que és previst que enllesteixin l’obra aquest dissabte a la tarda.

Paral•lelament, i per retre un homenatge a l’antiga auca, s’ha muntat una petita exposició de fotografies de l'Auca de l'any 1983 a la Casa de Cultura d'Olesa, que es podrà visitar fins el 13 de juny.


 

Municipis: 
Baix LlobregatOlesa de Montserrat

Relacionats

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Article

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per conèixer els petits tresors naturals que tenim a tocar de casa

Butlletí