La neteja de pintades a Barcelona serà més sostenible ambiental i socialment

02/09/2016 - 12:54

 

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs el servei de neteja de pintades, d’eliminació de cartells i de retirada d’altres elements de la via pública. La durada prevista d’aquest contracte és de tres anys, i l’import, d’11.827.812 euros incloent-hi l’IVA. El plec premia les empreses que facin servir vehicles que no contaminin i les que contractin persones en situació de vulnerabilitat.

Aquesta actuació segueix els criteris generals de contractació pública socialment i ambientalment responsable del Govern municipal, que inclouen mesures per fomentar la igualtat de gènere, el suport a la diversitat funcional i la conciliació. En aquest cas, però, s’especifica que les empreses que vulguin treballar per a l’Ajuntament hauran de tenir, com a mínim, un 10% de persones contractades a través de centres especials de treball o amb dificultats per trobar feina, sempre que facin una contractació nova.

Els serveis de neteja actuen bàsicament sobre les pintades en parets. No actuen sobre persianes de comerços ni sobre habitatges, ja que són espais privats.Sempre es respecten els grafits fets en espais autoritzats per a l’expressió artística.

L’any 2015 el cost del servei va ser de 3.942.604 euros, amb una mitjana de 34 equips de dilluns a dissabte i 5 en festius, que van esborrar 494.270,85 metres quadrats de pintades i cartells en un total de 248.439 actuacions.

En la majoria dels casos, es netegen signatures i petites pintades fetes normalment amb retolador o esprai negre. Barcelona és de les poques ciutats en què els serveis de neteja s’encarreguen d’esborrar pintades i de treure cartells.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Comissió Europea acaba de publicar l'informe "Best environmental management practice -BEMPs- for the public administration sector”, un recull de bones pràctiques polítiques, reguladores i de planificació desenvolupades per administracions públiques municipals d'arreu d'Europa que identifiquen com la prestació dels serveis públics pot fer-se minimitzant de forma directa o indirecta el seu impacte sobre el medi ambient.

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Butlletí