La Mancomunitat La Plana assessora 16 escoles en temes de sostenibilitat

06/09/2017 - 13:08

El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

El Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana ha finalitzat el curs escolar 2016-2017 havent ofert assessorament sobre sostenibilitat a 16 centres educatius. El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

En total s'han desenvolupat diversos projectes en 16 escoles i instituts, entre les quals destaquen l'escola Les Pinediques i El Gurri, ambdós de Taradell; Mossèn Cinto de Folgueroles; l'Escola Muntanyola; Farigola, de Seva; i l'Institut de Tona. Durant l'assessorament s'ha portat a terme un seguiment amb els equips docents durant la creació de projectes per a la sostenibilitat i en el disseny de materials didàctics.

Per l'edició d'enguany s'han lliurat dos nous recursos educatius. El Passaport de l’ecoviatger, un material didàctic que consta d'un dossier de treball en format de passaport amb informació sobre el procés de separació i triatge de materials reciclables, i La Recimaleta, una maleta pedagògica amb l’objectiu de fer conèixer la recollida selectiva de residus. A més cada material conté activitats i jocs per complementar-ho.

Segons informa la Mancomunitat en una nota de premsa, el curs vinent la institució seguirà oferint assessorament, recursos educatius en préstec i visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus de tots els centres que ho desitgin, "amb l’objectiu de seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa".


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí