La Mancomunitat La Plana assessora 16 escoles en temes de sostenibilitat

06/09/2017 - 13:08

El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

El Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana ha finalitzat el curs escolar 2016-2017 havent ofert assessorament sobre sostenibilitat a 16 centres educatius. El projecte s'ha portat a terme perquè els professors apliquin criteris de sostenibilitat en les pràctiques educatives.

En total s'han desenvolupat diversos projectes en 16 escoles i instituts, entre les quals destaquen l'escola Les Pinediques i El Gurri, ambdós de Taradell; Mossèn Cinto de Folgueroles; l'Escola Muntanyola; Farigola, de Seva; i l'Institut de Tona. Durant l'assessorament s'ha portat a terme un seguiment amb els equips docents durant la creació de projectes per a la sostenibilitat i en el disseny de materials didàctics.

Per l'edició d'enguany s'han lliurat dos nous recursos educatius. El Passaport de l’ecoviatger, un material didàctic que consta d'un dossier de treball en format de passaport amb informació sobre el procés de separació i triatge de materials reciclables, i La Recimaleta, una maleta pedagògica amb l’objectiu de fer conèixer la recollida selectiva de residus. A més cada material conté activitats i jocs per complementar-ho.

Segons informa la Mancomunitat en una nota de premsa, el curs vinent la institució seguirà oferint assessorament, recursos educatius en préstec i visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus de tots els centres que ho desitgin, "amb l’objectiu de seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa".


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

La proposta pretén posar l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars i promoure la reflexió i l’acció a favor de la prevenció de residus, amb la implicació de tota la comunitat educativa.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Article

Els agents cívics van començar a repartir les bosses de la campanya 'El millor residu és el que no es produeix' a tots els nens i nenes de les escoles on han fet el taller. 

Butlletí