La Guàrdia Urbana de L'Hospitalet renova la seva flota de vehicles amb 16 motos elèctriques

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

29/07/2018 - 09:04

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat fa un pas més en la seva aposta per la mobilitat sostenible. El total del parc mòbil es renovarà de manera esglaonada. La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incorpora al seu parc mòbil 16 motocicletes escúters elèctriques, que substituiran el mateix nombre d’escúters de gasolina, i que s’utilitzaran per a tasques de patrullatge.

A part de la reducció en les emissions de gasos contaminats i de soroll, l’ús d’aquests nous vehicles comportarà també un estalvi apreciable de combustible en el parc mòbil de la policia local.

Les prestacions de les noves motocicletes —amb una autonomia de 160 quilòmetres i una acceleració de 0 a 50 km/h en 2,7 segons— les fa molt adequades per al servei policial. La recàrrega de la bateria es completa en un temps màxim d’entre 2 hores i quinze minuts i 3 hores.

Aquest és el primer pas en la renovació del parc mòbil de la Guàrdia Urbana. A més de les 16 motocicletes elèctriques, d’aquí a final d’any, s’hauran renovat 30 vehicles patrulla més, dels quals 21 seran de motorització híbrida gasolina-elèctrica. En els propers anys se seguirà substituint els vehicles amb motor de gasolina o gasoil per vehicles elèctrics o híbrids.

L’objectiu és substituir de manera progressiva la flota de motos de benzina de la policia local per vehicles elèctrics, per fer més sostenible la mobilitat dels agents i contribuir a la millora mediambiental. La iniciativa s’inscriu en el marc del Pla de mobilitat urbana de L’Hospitalet (PMU) i del Pla d’acció per a la millora de la qualitat de l’aire de L’Hospitalet, documents que —amb l’horitzó del 2020— recullen un seguit d’accions per tal d’avançar cap a una mobilitat sostenible i una millora de la qualitat de l’aire que respirem. En definitiva, que ens permeti avançar cap a una ciutat més eficient, amb menys emissions i que compti amb una millor qualitat de vida per a tothom.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
02/11/2019
Arc de Triomf, Barcelona
Article

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

Article

Nou equips formats per alumnat de formació professional d'arreu de Catalunya han dissenyat, construït i posat a prova en un traçat urbà els seus prototips de vehicles elèctrics

Butlletí