La Gia estalvia energia a Girona

25/01/2017 - 12:18

Girona inicia una campanya educativa d'estalvi energètic a les escoles públiques de la ciutat. Sota el lema "La Gia estalvia... i tu, què fas amb l'energia?", uns 500 alumnes de cicle mitjà de primària participaran en aquesta iniciativa.

Amb el lema “La Gia estalvia... i tu, què fas amb l’energia?”, l’Ajuntament de Girona ha engegat aquest mes de gener una campanya d’educació ambiental a les escoles públiques de la ciutat amb l’objectiu de fomentar l’estalvi energètic. Uns 500 alumnes de cicle mitjà participen en aquest projecte que organitza el Servei Municipal d’Educació de l’Ajuntament.

Actualment, les escoles que formen part de la campanya són l’escola Pla de Girona, El Bosc de la Pabordia, Vila-roja, Font de la Pólvora, Montfalgars, Marta Mata, Santa Eugènia, Carme Auguet i Joan Bruguera.

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha destacat que “amb campanyes educatives com aquesta, la nostra voluntat és conscienciar els més joves de la ciutat de la importància de treballar de forma conjunta per aconseguir preservar un bé comú tan important com és el medi en el qual vivim”.

El recurs gira al voltant de la Gia, un personatge que ve del futur i que parla amb els nens i nenes de la importància d’estalviar aigua, llum i calefacció pel bé del medi ambient, alhora que els adverteix de les conseqüències perjudicials per al planeta que pot tenir no fer-ho.

La campanya es divideix en dues sessions que la Gia dinamitzarà a cada una de les escoles. La primera sessió tindrà lloc entre els mesos de gener i febrer. Parteix d’una petita història sobre el futur com a introducció del tema i en la qual els alumnes també podran intervenir. A més, es realitzarà un petit taller que servirà d’ajuda a tota la comunitat educativa per estalviar energia. La segona sessió es realitzarà durant el mes de març. La Gia tornarà a les escoles a fer una visita molt breu per comprovar que els alumnes s’estan implicant en l’estalvi energètic i per agrair-los l’esforç que hi dediquin.

Finalment es realitzarà una tercera trobada per concloure la campanya d’estalvi energètic. Aquest darrer acte tindrà lloc el divendres 5 de maig, a les 10 h, al pavelló de Palau de Girona. 


 

Municipis: 
GironèsGirona

Relacionats

Article

El projecte Clúster Edificat (nom compost per les paraules edificació, eficiència i Catalunya) vol crear un espai d’agrupació informal d’actors en l’àmbit transfronterer i en el sector de l’eficiència energètica de l’edificació cap a la transició energètica, a fi de constituir un sistema referent mediterrani català i pretén donar continuïtat i ampliar la feina engegada amb la iniciativa Construcció Connectada el 2017.

Notícia

La IV Marató de l'estalvi energètic s'ha portat a terme durant el mes de febrer a 9 municipis: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya.  

Acte
13/03/2019 - 09:00
Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Girona

Butlletí