La gestió pública de l’aigua: processos, experiències i debat al Vallès Oriental

Valoració positiva de la remunicipalització de l'aigua a Montornès

Font: Ajuntament de Montornès del Vallès i SomMontornès

07/03/2019 - 08:46

Administracions, entitats i empreses s'han donat cita a Montornès aquest dimarts per compartir experiències sobre la gestió pública de l'aigua.

Foto: D'esq. a dreta: Marc Cadevall, cap d'àrea de Territori de l'Aj. de Terrassa; Jaume Masclans, gerent de l'Aj. de Montmeló; Aureliano Garcia, director-gerent d'Aigües del Prat SA; Albert Testart, gerent de Congiac Giacsa i Brauli Moreno, gerent de Sabemsa.

L'Espai Cultural Montbarri ha acollit aquest dimarts una jornada tècnica de debat sobre processos i experiències relacionades amb la gestió pública de l'aigua.

Ha estat la darrera activitat de la campanya "Som aigua" que s'ha desenvolupat a Montornès durant les darreres setmanes. 

La jornada ha inclòs ponències i taules rodones sobre els processos i experiències de gestió pública de l'aigua en l'àmbit supramunicipal. Hi han intervingut, entre altres, representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental, del Consorci Besòs - Tordera, i d'ajuntaments com Terrassa, El Prat i Barberà del Vallès.

Valoració positiva de la remunicipalització de l'aigua a Montornès

Xerrada a càrrec de Fredy Puig (tècnic de Giacasa), Jordi Mengual (Primer tinent d'alcalde) i Albert Estart (gerent de Giacsa)

La sala d’actes de Can Saurina acollia també el dia 4 de març una jornada de valoració del servei públic de l’aigua a Montornès del Vallès, emmarcat dins la campanya Som Aigua que va començar el passat 25 de febrer. Aquest servei és públic des del 2014 quan l’Ajuntament va poder remunicipalitzar-lo i des de llavors està gestionat conjuntament amb el Consorci de Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC).

La jornada va servir per conèixer com ha estat la gestió de l’aigua durant aquest temps, una presentació de l’estat de les infraestructures i les millores realitzades i previstes pels propers anys. El primer tinent d’alcalde Jordi Mengual, ha valorat positivament aquests 4 anys de gestió pública, afirmant que “hem recuperat la governança de l’aigua, ara tenim informació mil·limètrica del que passa amb l’aigua i a partir d’aquí podem fer propostes de millora”.

Mengual també ha afirmat que “la remunicipalització del servei ha servit com una a empenta” i remarca “que ens han cridat d’arreu de la comarca i altres zones per explicar com s’ha fet, però que avui tocava explicar-ho a la ciutadania”.

A l’acte també hi han assistit Albert Estart, gerent de l’empresa pública Giacsa que és l’ens de gestió directa del CONGIAC que agrupa altres ajuntaments catalans i empreses locals i que té per objectiu l’abastiment públic de l’aigua, i Fredy Puig delegat del servei que ha explicat les millores que s’han fet i les que estan per venir i ha afirmat que aquestes, “han estat i són per millorar en qualitat i seguretat el servei d’aprovisionament d’aigua”.

Puig ha assenyalat diversos casos de millora en infraestructures com és el cas de les reformes en els dipòsits de subministraments de Can Bosquerons i de Can Xec, cosa que ha permès connectar i subministrar millor l’abombament d’aigua en zones com Montornès Nord.

Alhora la reforma en diverses infraestructures obsoletes ha permès millorar la pressió de l’aigua en algunes zones del municipi. Un nou pla de millora també contempla la recuperació de dos pous antics de Montornès que puguin actuar en cas que hi hagi escassetat d’aigua o es necessiti complementar l’aigua que es compra.

La campanya Som Aigua que es va engegar el 25 de febrer finalitza aquesta setmana a l’Espai cultural Montbarri amb una jornada amb ponències i taules rodones per debatre en profunditat els processos i experiències de gestió pública de l’aigua en l’àmbit supramunicipal. L’exposició “L’aigua...aquí i allà” que s’ha pogut veure a Can Saurina començarà a voltar pels diferents equipaments i centres educatius de Montornès per conscienciar a infants i joves de la gestió de l’aigua.


Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMontornès del Vallès

Relacionats

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Article

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

Acte
14/05/2021 - 00:00
Plaça de Maluquer i Salvador, 1 . Granollers

Butlletí