La Fundació Lleida 21 treballarà per l’impuls de l’educació ambiental, les energies renovables i l'agricultura de l’Horta

11/01/2024 - 17:04

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

La Fundació Lleida 21 ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat avui el pla de treball per a l’any vinent, que se centra en accions d’educació ambiental, en l’impuls a l’Agència de l’Energia de Lleida i a projectes a agraris a l’Horta.

Pel que fa a l’àmbit de l’educació ambiental i la descoberta del medi natural es mantenen programes com “Lleida en viu”, que ofereix 14 propostes educatives de descoberta ambiental; “Ecoactivitats”, amb propostes de cap de setmana durant tot l’any 2024; i “Escoles sostenibles”, que dona suport als projectes ambientals dels col·legis en temes d’energia, residus, biodiversitat o horts i compostatge. També es donarà continuïtat a la campanya Lleida en Verd i a altres accions de sensibilització ambiental.

L’Agència de l’Energia de Lleida continuarà treballant durant el 2024 en el servei d’assessorament per a l’eficiència i l’estalvi energètic, en el foment de la producció renovable local, el suport tècnic a l’Oficina de Rehabilitació i accions de sensibilització i comunicació.

Lleida 21 té una línia de treball enfocada a la promoció de l’Horta de Lleida i l’agricultura urbana, des de la qual es treballarà en projectes com la dinamització dels horts familiars i del viver d’agricultors de Rufea, l’impuls a la marca Horta i altres accions de dinamització agrària. Es preveuen també estudis per a la implantació d’altres horts urbans.

Durant la reunió s’ha aprovat el pressupost de l’ens per a 2024, que ascendeix a 428.099,60 euros.

 


 

Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article

El projecte “Aiguacció” es basa en dades científiques relacionades amb una problemàtica local específica: el descens d’ànecs collverd al riu Ter a causa de l’augment de la concentració de contaminants resultat de la disminució del cabal del riu. 

Butlletí