La Comunitat Energètica de Local de Caldes de Montbui rep el Premi Torres & Earth 2022

13/12/2022 - 10:00

La Comunitat Energètica Local de Caldes, La CEL, rep el Premi Torres & Earth 2022 en la categoria de Territori Sostenible per l’aposta que apropa l’energia fotovoltaica a la ciutadania.

El projecte de Comunitat Energètica Local impulsat per l’Ajuntament, La CEL de Caldes, ha rebut aquest dimecres el Premi Torres & Earth 2022, un guardó que anualment entrega el celler de la Família Torres per reconèixer aquelles iniciatives compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient. En el cas de Caldes, el comitè dels premis ha valorat el fet que La CEL ofereix a la ciutadania la possibilitat de produir i consumir energia fotovoltaica, reduint així la dependència de les energies fòssils. Els responsables del guardó també han destacat el fet que amb La CEL es fomenta la participació ciutadana en la transició energètica i es lluita contra la pobresa energètica.

L’alcalde, Isidre Pineda, i el regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín, han rebut el guardó en la categoria de Territori Sostenible de mans de Miguel A. Torres, president del Celler Família Torres. Durant l’acte d’entrega de la VI edició dels Premis Torres & Earth, celebrat a Barcelona, s’ha destacat el fet que amb aquest projecte, Caldes de Montbui es distingeix pel fet de ser un territori exemplar en matèria de sostenibilitat.

Els Premis Torres & Earth van néixer l’any 2017 amb la voluntat de reconèixer les iniciatives i els territoris que contribueixen a mitigar el canvi climàtic a través d’actuacions encaminades a reduir les emissions de CO2 i conscienciar la ciutadania sobre la crisis climàtica.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalCaldes de Montbui

Relacionats

Article

El tanatori de Granollers ha estrenat recentment una instal·lació fotovoltaica a la coberta de l’equipament que cobrirà el 54% de les necessitats totals d’energia elèctrica d’aquesta instal·lació. 

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Butlletí