La Casa de l’Aire a Sant Pere de Vilamajor

16/03/2023 - 08:19

El programa La Casa de l’Aire, dona atenció a pares, mares i els seus fills i filles, a través d’una metodologia basada en l’educació en el lleure i la pedagogia activa en el medi ambient.

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, acompanyats del Cap de la Guàrdia Municipal, del Cap de la brigada, la Tècnica Forestal i del coordinador i  el president de l’ADF, han visitat Can Surell per conèixer el projecte “La casa de l’aire”, presentat per Ramón Vila, president del patronat Fundació La Casa de l'Aire Roger Torné, Joan Jesús Tugues, vocal del patronat i Irene Costa, gerent.

Aprofitant els elements motivadors dels entorns naturals fora del lloc habitual de convivència, durant les sortides, excursions i activitats a la muntanya, es treballen els valors del respecte, el compromís, la corresponsabilitat i la igualtat, entre altres.

La Casa de l’Aire té 4 projectes principals:

La casa de l’aire escoles: Servei d’acompanyament educatiu amb la col·laboració d’escoles públiques i concertades. Aquest projecte va més enllà de la sensibilització i educació per la sostenibilitat del medi, ja que s’ocupa de l’orientació de nens i nenes mitjançant classes escolars fora de l’aula.

La casa de l’aire lleure educatiu: Servei de continuïtat al llarg del curs escolar, que ofereix acompanyament i suport destinat a les famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys. L’objectiu d’aquest projecte és oferir un espai de trobada i d’intercanvi sociocultural. A través de jocs, dinàmiques, excursions i activitats en grups, les jornades procuren estimular les habilitats socials i de creixement personal en el conjunt d’infants d’educació primària. Cada participant realitza durant el curs escolar 9 sortides de lleure educatiu, distribuïdes d’octubre a juny.

La casa de l’aire colònies: Servei d’acompanyament i aprenentatge amb diversió per a nens i nenes, amb estades d’una setmana a cases de colònies situades fora de la ciutat. 

La casa de l’aire amb famílies: Activitats i estades a la natura com a mitjà facilitador de la cohesió, la inclusió i l’aprenentatge. Pretén trencar amb la pobresa socioeducativa dels nuclis familiars en risc d’exclusió social.

L'Ajuntament ha volgut fer un reconeixement a aquesta iniciativa solidària molt necessària i interessant amb un clar compromís social. Segons l'ajunament "poder apropar a infants a un entorn privilegiat com és Sant Pere de Vilamajor segur que serà un gran benefici per ells i una bona manera d’aprendre sobre el medi natural que ens envolta".


 

Municipis: 
Vallès OrientalSant Antoni de Vilamajor

Relacionats

Article

L'alumnat ha procedit d’una desena de centres educatius de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

El bicibús consisteix en grups d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit, amb parades establertes i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús

Butlletí