La Casa de l’Aire a Sant Pere de Vilamajor

16/03/2023 - 08:19

El programa La Casa de l’Aire, dona atenció a pares, mares i els seus fills i filles, a través d’una metodologia basada en l’educació en el lleure i la pedagogia activa en el medi ambient.

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, acompanyats del Cap de la Guàrdia Municipal, del Cap de la brigada, la Tècnica Forestal i del coordinador i  el president de l’ADF, han visitat Can Surell per conèixer el projecte “La casa de l’aire”, presentat per Ramón Vila, president del patronat Fundació La Casa de l'Aire Roger Torné, Joan Jesús Tugues, vocal del patronat i Irene Costa, gerent.

Aprofitant els elements motivadors dels entorns naturals fora del lloc habitual de convivència, durant les sortides, excursions i activitats a la muntanya, es treballen els valors del respecte, el compromís, la corresponsabilitat i la igualtat, entre altres.

La Casa de l’Aire té 4 projectes principals:

La casa de l’aire escoles: Servei d’acompanyament educatiu amb la col·laboració d’escoles públiques i concertades. Aquest projecte va més enllà de la sensibilització i educació per la sostenibilitat del medi, ja que s’ocupa de l’orientació de nens i nenes mitjançant classes escolars fora de l’aula.

La casa de l’aire lleure educatiu: Servei de continuïtat al llarg del curs escolar, que ofereix acompanyament i suport destinat a les famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys. L’objectiu d’aquest projecte és oferir un espai de trobada i d’intercanvi sociocultural. A través de jocs, dinàmiques, excursions i activitats en grups, les jornades procuren estimular les habilitats socials i de creixement personal en el conjunt d’infants d’educació primària. Cada participant realitza durant el curs escolar 9 sortides de lleure educatiu, distribuïdes d’octubre a juny.

La casa de l’aire colònies: Servei d’acompanyament i aprenentatge amb diversió per a nens i nenes, amb estades d’una setmana a cases de colònies situades fora de la ciutat. 

La casa de l’aire amb famílies: Activitats i estades a la natura com a mitjà facilitador de la cohesió, la inclusió i l’aprenentatge. Pretén trencar amb la pobresa socioeducativa dels nuclis familiars en risc d’exclusió social.

L'Ajuntament ha volgut fer un reconeixement a aquesta iniciativa solidària molt necessària i interessant amb un clar compromís social. Segons l'ajunament "poder apropar a infants a un entorn privilegiat com és Sant Pere de Vilamajor segur que serà un gran benefici per ells i una bona manera d’aprendre sobre el medi natural que ens envolta".


 

Municipis: 
Vallès OrientalSant Antoni de Vilamajor

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí