La Biblioteca Vapor Badia de Sabadell estrena una il·luminació més eficient

17/01/2017 - 11:36

L’actuació comportarà estalvis significatius en consum elèctric i té com a objectiu d’aconseguir un major estalvi energètic i econòmic i de millorar el confort dels usuaris.

La Biblioteca Vapor Badia estrena l’any 2017 amb una il·luminació més eficient, amb l’objectiu d’aconseguir un major estalvi energètic i econòmic i de millorar el confort dels usuaris. Això ha estat possible gràcies a una inversió de 34.000 € que s’amortitzarà en tres anys i mig.

Les zones afectades per l'actualització són la planta baixa, el vestíbul i les sales d'estudi petites de la planta primera. L’actuació ha consistit, d’una banda, a augmentar el nivell d’il·luminació mitjà de l’edifici en un 60%, tot adequant-lo a les necessitats específiques de cada espai. D’altra banda, s’ha substituït l’enllumenat interior per lluminàries de tipus LED, que comportaran estalvis molt significatius pel que fa al consum (41.616 kWh / any) i al cost energètic (9.027 € / any). Finalment, s’ha reduït la potència instal·lada a l’equipament en 9,31 kW, cosa que permet un estalvi afegit.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) de Sabadell, aprovat pel Ple municipal de l’octubre de 2016. En el desenvolupament d’aquest pla es duran a terme una trentena d’accions distribuïdes en vuit grans línies estratègiques.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “l’objectiu d’aquesta intervenció en la millora de la il·luminació de la Biblioteca es troba en un marc més general, que pretén reduir en un 20 % el consum energètic al nostre ajuntament”. I ha afegit que “el nostre objectiu és contribuir a mitigar el canvi climàtic i, alhora, reduir el consum de la factura de la llum”.

La Biblioteca Vapor Badia fa les funcions de biblioteca central de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Sabadell, així com de la Zona Llevant - Sud del Vallès Occidental pel que fa a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Per tant, és un dels equipaments culturals que dóna servei a més usuaris de la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El 31% dels punts de llum de Barcelona són LED, el qual suposa un estalvi de 1.700 tones de CO2.

Article

Parets presenta la campanya per renovar l’enllumenat públic ‘Parets LED'S Go!’

Notícia

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

Butlletí