L’ Ajuntament de Lleida tindrà una oficina que coordinarà els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030

18/05/2019 - 08:30

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una crida universal a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat. Al setembre de 2015 l’Assemblea General de l’ONU va establir un nou acord mundial sobre el canvi climàtic i els 193 Estats membres de tot el món es van compromerre a adoptar l’Agenda 2030. Es tracta d’un programa impulsat per l’ONU que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i que tracta els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van posar en marxa al gener de 2016.

L’Ajuntament de Lleida tindrà una oficina específica per fer el seguiment de totes les actuacions relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos en l’Agenda 2030.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ho ha explicat en el marc de l’obertura de la jornada “El Sector agroalimentario ante los ODS” que ha organitzat Fruits de Ponent amb la Red Española del Pacto Mundial. Es tracta de la trobada anual del grup de treball del sector agroalimentari de la Red Española del Pacto Mundial, integrat per una cinquantena de empreses d’aquest àmbit.

Larrosa ha destacat que des del món local “s’ha de sumar al compromís global del Pacte Mundial pels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Paeria ha d’avançar en aquesta direcció”. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible estan resumits en 17 grans accions que tenen com missió contribuir a fer un món més sostenible, just i sense desigualtats socials.

El Paer en Cap ha agraït a Fruits de Ponent el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la voluntat de “construir, des de l’empresa i la societat civil les bases perquè el sector agroalimentari de Lleida sigui conegut per la seva qualitat i pel seu compromís”. Larrosa ha destacat també que Lleida “està a l’alçada dels 17 reptes de l’Objectius de desenvolupament Sostenible i pot aportar al món la seva manera de resoldre’ls” i ha recordat les conclusions de l’estudi recentment per un altre grup d’empresaeris on, entre els fets que es destacaven, era el fet que Lleida té una economia diversificada, que es comporta una mica millor que la mitjana catalana i té qualitat de vida, bons serveis, una bona oferta cultural i d’oci amb habitatge assequible”. El mateix estudi posava de manifest la “necessitat de d’apostar per un projecte com l’ Smart Green City com a fil conductor del projecte de ciutat, territori i capital”.

L’alcalde ha posat de relleu també que “cal fer entendre que la col·laboració entre el sector públic i el sector privat el que fa és generar valor compartit, que és el que ens ha de permetre avançar com a societat i com a món. Aquesta és la nostra responsabilitat i, per això, la Paeria estarà immersa en els objectius del desenvolupament sostenible dels propers anys”.

Han participat en la inauguració de la trobada el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández i el president de la Red Española del Pacto Mundial, Ángel Pes.


 

Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Butlletí