iUnika Gyy: Portàtil lliure, solar i biodegradable

Sostenible.cat
25/05/2009

Què sóc?  iUnika Gyy és un portàtil barat, biodegradable i open source. Es troba en quatre models diferents, tots ells biodegradables, amb una pantalla de 8 polzades i de programari lliure (amb el sistema operatiu GNU/Linux preinstal·lat). Dos d'ells funcionen amb energia solar.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-
Extracció de materials: dissenyat i fabricat amb bioplàstic, material biodegradable que s'obté a partir de recursos renovables d'origen natural, com el midó, la cel·lulosa o la farina de blat.  Es fon a partir dels 85ºC (punt de no retorn).

-Fabricació: reducció de consum de recursos atès el seu petit tamany (23x16 cm i 700 grams).

-Utilització: dos dels models podran carregar la seva bateria amb energia solar (trigant entre 5 o 7 hores).

-Eliminació: en tractar-se d'un material biodegradable, aquest producte no genera residus.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible'

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i, malgrat l'excepcionalitat provocada per la COVID-19, la Mancomunitat La Plana ho vol celebrar amb una campanya de sensibilització adreçada a la població dels municipis mancomunats.

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Article

El programa Compartim un Futur de l'AMB continua donant suport a centres educatius metropolitans per desenvolupar projectes de servei comunitari o aprenentatge servei (ApS) en l'àmbit de l'educació ambiental

Butlletí