iUnika Gyy: Portàtil lliure, solar i biodegradable

Sostenible.cat
25/05/2009

Què sóc?  iUnika Gyy és un portàtil barat, biodegradable i open source. Es troba en quatre models diferents, tots ells biodegradables, amb una pantalla de 8 polzades i de programari lliure (amb el sistema operatiu GNU/Linux preinstal·lat). Dos d'ells funcionen amb energia solar.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-
Extracció de materials: dissenyat i fabricat amb bioplàstic, material biodegradable que s'obté a partir de recursos renovables d'origen natural, com el midó, la cel·lulosa o la farina de blat.  Es fon a partir dels 85ºC (punt de no retorn).

-Fabricació: reducció de consum de recursos atès el seu petit tamany (23x16 cm i 700 grams).

-Utilització: dos dels models podran carregar la seva bateria amb energia solar (trigant entre 5 o 7 hores).

-Eliminació: en tractar-se d'un material biodegradable, aquest producte no genera residus.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible'

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí