I LIVE GREEN: una competició europea per compartir les accions més sostenibles

19/01/2018 - 14:31

Moltes persones de tota Europa opten per opcions i accions més respectuoses amb el medi ambient cada dia. L'Agència Europea del Medi Ambient (EEE) i els seus socis volen que els ciutadans europeus comparteixin les seves eleccions i accions verdes en forma de vídeos curts en una nova competició anomenada "I LIVE GREEN" (Jo visc en verd).

L'estat del medi ambient al nostre voltant es veu afectat per moltes de les nostres decisions diàries, que van des del que mengem fins a la nostra forma de viatjar ocom  escalfem les nostres llars. Algunes de les nostres decisions diàries es fan amb la intenció de minimitzar els impactes negatius sobre el medi ambient i, per tant, sobre la nostra salut. Quines són les accions petites o grans accions que hom pren per ajudar el medi ambient? Compartiu les vostres accions perquè puguin ser una font d'inspiració per als altres.

Tot i que es poden prendre accions verdes en gairebé tots els aspectes de les nostres vides, el concurs de vídeo "I LIVE GREEN" vol centrar-se en les següents quatre àrees:

1. Alimentació sostenible

El menjar nutritiu és essencial per a una vida sana. La producció d'aliments requereix valuosos recursos com la terra i l'aigua. Els plaguicides i els fertilitzants en l'agricultura poden tenir un impacte sobre el sòl i l'aigua subterrània. Algunes opcions i hàbits dietètics, com la quantitat de carn que consumim o la creativitat que tenim amb els aliments restants, poden tenir un paper a l'hora de garantir que els recursos no es malgasten i que exercim menys pressió sobre el medi ambient.

2. Aire net

Els contaminants de l'aire s'alliberen com a resultat de moltes activitats diferents, des del transport fins a l'agricultura. La nostra preferència pel transport públic, ciclisme o caminar, compartir cotxe o optar per un cotxe elèctric en comptes d'una benzina o gasoil segurament pot ajudar a millorar la qualitat de l'aire, i també augmentar la qualitat de vida a la nostra ciutat.

3. Aigua neta

Els nostres recursos hídrics estan sota una sèrie de pressions, que inclouen l'extracció excesiva, el canvi climàtic i la contaminació de diferents fonts, com ara l'agricultura i les aigües residuals urbanes, que afecten no només la nostra salut, sinó també la vida marina. Les bosses de compres de plàstic, les matolls facials i la crema dental que contenen micro-plàstics poden acabar en els nostres mars i fer malbé els animals marins.

4. Residus mínims

Tots els productes que comprem tenen una vida útil limitada. Hi ha formes innovadores per reduir la quantitat de productes descarregats que enviem als abocadors. En el millor dels casos, alguns productes es poden arrendar i compartir amb els altres, mentre que altres es poden reparar i / o reutilitzar per a fins diferents. O bé, es poden reciclar diferents tipus de materials per utilitzar-los en nous productes.

Més informació a l'enllaç (en anglès).


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Butlletí