Horts per combatre la vulnerabilitat social

10/10/2016 - 13:25

Al petit interior d’illa Borrell 305 de Barcelona acaben d’inaugurar-se unes taules d’hort urbà coincidint amb la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Un racó coordinat pel menjador Emmaús, lligat a la parròquia de Sant Eugeni I Papa, que apart del seu valor ecològic tenen un valor terapèutic, perquè estan adreçats a usuaris d’aquest menjador social, tot i que qualsevol persona del barri podrà demanar participar en el projecte.

Els cultius són rotatius i els usuaris d’Emmaús podran cultivar les seves pròpies verdures de temporada i herbes medicinals, acompanyats per dues voluntàries, una llicenciada en Ciències Ambientals i altra en Enginyeria Agrònoma. De moment, s’han format dos grups de cinc persones que cuidaran els horts dos dies a la setmana, però l’objectiu és obrir-los a més voluntaris la resta de dies.

La idea és fer també tallers sobre herbes aromàtiques, taules de maduixes, compostatge i altres oberts al barri. El recinte dels horts està tancat amb clau, a càrrec del menjador social.

Les taules d’hort ocupen un racó de l’interior d’illa Borrell 305 -reformat abans de l’estiu-, on s’ha instal·lat també terra de cautxú en una part dels jardins per poder fer activitats esportives organitzades pel CAP Comte Borrell, com el tai-txi.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Article

És el primer centre del parc que aplica el Pla de restauració saludable inclòs en el nou model de zoo, i és part de les accions de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Butlletí