Horticultura per a persones amb discapacitat intel·lectual

20/06/2016 - 15:06

Al terrat de l’edifici de l’àrea de Drets Socials de Barcelona s’ha instal·lat un hort que cuiden unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual.

En grups de menys de deu, unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual, membres d’entitats o fundacions adherides a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), s’ocupen de mantenir actiu i productiu un hort urbà instal·lat al terrat de l’edifici on l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona té les oficines, al carrer de València, 344.

Assessorats per tècnics experts en horticultura, el José, la Mercedes o el Javier, entre molts altres participants, han seguit tot el procés de plantació dels enciams, els tomàquets i, des de fa menys temps, les plantes aromàtiques, com la farigola, el romaní o la sàlvia. Com a responsables de l’hort, han hagut d’aprendre pas a pas quines hortalisses creixen millor que altres al terrat, quin sistema de regadiu és l’adequat i com s’ha d’elaborar un fertilitzant.

Des que van començar a plantar-hi el mes d’abril, ja hi ha una extensió de més 200 metres quadrats d’hort, que a més de donar feina i mantenir ocupades una quarantena de persones amb discapacitat intel·lectual, enverdeix el terrat, on abans només hi havia sortides d’aire condicionat; i hi ha verdures per a bona part dels treballadors de l’edifici, ja que cada cop que recullen els enciams i els tomàquets, els reparteixen per les dependències municipals.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Butlletí