Horticultura per a persones amb discapacitat intel·lectual

20/06/2016 - 15:06

Al terrat de l’edifici de l’àrea de Drets Socials de Barcelona s’ha instal·lat un hort que cuiden unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual.

En grups de menys de deu, unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual, membres d’entitats o fundacions adherides a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), s’ocupen de mantenir actiu i productiu un hort urbà instal·lat al terrat de l’edifici on l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona té les oficines, al carrer de València, 344.

Assessorats per tècnics experts en horticultura, el José, la Mercedes o el Javier, entre molts altres participants, han seguit tot el procés de plantació dels enciams, els tomàquets i, des de fa menys temps, les plantes aromàtiques, com la farigola, el romaní o la sàlvia. Com a responsables de l’hort, han hagut d’aprendre pas a pas quines hortalisses creixen millor que altres al terrat, quin sistema de regadiu és l’adequat i com s’ha d’elaborar un fertilitzant.

Des que van començar a plantar-hi el mes d’abril, ja hi ha una extensió de més 200 metres quadrats d’hort, que a més de donar feina i mantenir ocupades una quarantena de persones amb discapacitat intel·lectual, enverdeix el terrat, on abans només hi havia sortides d’aire condicionat; i hi ha verdures per a bona part dels treballadors de l’edifici, ja que cada cop que recullen els enciams i els tomàquets, els reparteixen per les dependències municipals.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

L’activació de la fase d’excepcionalitat del Protocol d’actuació per situació de sequera de Barcelona afecta especialment els parcs i els jardins de la ciutat, que veuran reduït considerablement el reg, cosa que podria provocar que la gespa es descolorís, però això no afectaria la supervivència dels arbres i les plantes.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí