Horticultura per a persones amb discapacitat intel·lectual

20/06/2016 - 15:06

Al terrat de l’edifici de l’àrea de Drets Socials de Barcelona s’ha instal·lat un hort que cuiden unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual.

En grups de menys de deu, unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual, membres d’entitats o fundacions adherides a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), s’ocupen de mantenir actiu i productiu un hort urbà instal·lat al terrat de l’edifici on l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona té les oficines, al carrer de València, 344.

Assessorats per tècnics experts en horticultura, el José, la Mercedes o el Javier, entre molts altres participants, han seguit tot el procés de plantació dels enciams, els tomàquets i, des de fa menys temps, les plantes aromàtiques, com la farigola, el romaní o la sàlvia. Com a responsables de l’hort, han hagut d’aprendre pas a pas quines hortalisses creixen millor que altres al terrat, quin sistema de regadiu és l’adequat i com s’ha d’elaborar un fertilitzant.

Des que van començar a plantar-hi el mes d’abril, ja hi ha una extensió de més 200 metres quadrats d’hort, que a més de donar feina i mantenir ocupades una quarantena de persones amb discapacitat intel·lectual, enverdeix el terrat, on abans només hi havia sortides d’aire condicionat; i hi ha verdures per a bona part dels treballadors de l’edifici, ja que cada cop que recullen els enciams i els tomàquets, els reparteixen per les dependències municipals.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Notícia
El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals.
Notícia
Del 14 al 20 d'octubre se celebra a Barcelona una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana

Els horts són claus per connectar la natura a la ciutat, i per fer de les urbs espais més sostenibles. Horts que miren al cel des dels terrats de la ciutat, espais naturalitzats de biodiversitat entre cases i carrers, racons comunitaris per compostar les restes de menjar. Al voltant d'aquests elements la cooperativa Tarpuna, organitza una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana.

Butlletí